Model koszmarny nie ma się co rozpisywać, ktoś prowadził już tutaj warsztat z ADGZ..
Ja ten pojazd chciałem mieć, więc nabyłem i wykonałem:)
Modyfikacje:
-cały pojazd został wygolony do gołej płyty poza dwiema płytami osłaniającymi baki paliwa wz przodu, następnie dokleiłem wszystkie płyty i włazy stosując kliszę, HIPS za gruby, włącznie z drzwiami - klisza, nity, zawiasy z drutu itd Wszystko jest dorobione (ehh ACE)
-karabiny mg 34 z RODENA
-koła nie miały bieżnika, więc jak umiałem wytrasowałem bieżnik na każdym z kół dbając by grot bieżnika był właściwy tzn 4 koła w jedną i 4 w drugą
-lampy- osłona z blaszki, klosze Roden
-żaluzje i to co pod nimi, czyli cłodnica, ściany oddzielające baki paliwa,niestety mało widać
-łopaty, lewar+ mocowanie do nich, uchwyty holownicze przód i tył, mocowanie tłumika
-WIEŻA: płyta czołowa dorobiona, wycięty otwór wizjera/celownika
W modelu jest błąd- obydwa kadłubowe karabiny były po lewej stronie pojazdu, wszyscy modelarze popełniają ten błąd przy tym modelu
Mam nadzieje że na 1/09 wyrobię się z podstawką (Poczta w Gdańsku oczywiście) i poprawię brudzenie pojazdu bo właśnie zamówiłem suche pigmenty, miałem tylko European Earth.
Mimo, że to nie Panzer iii-vi, to mam jednak nadzieje, że jakieś komentarze się pojawią (z uwagami jakże dla mnie cennymi:)), wiem, ze model nie jest wolny od wad
:szampan1: