No to na Bytom nie zdążę

niemniej dzięki za Wasze uwagi.
zegeye napisał(a):Darek.... ty naprawdę nie możesz dać znać wcześniej co zamierzasz nakleić na model?
Nie miałbym sumienia budząc Cię o 3-ej nad ranem

Ale od czego ma się domowych doradców

zegeye napisał(a):Samolot z oznaczeniem 03 przedstawiany często jest na grafikach z zamalowanym białym okręgiem na hinomaru. Zaczęły się też pojawiać inne interpretacje białego pasa...jak np. tu:
https://warthunder.com/pl/news/1353--pl/
Spotkałem się z taką interpretacją w Burindo cośtamcośtam i w instrukcji Hasegawy do modelu 1/32

ale rozkminianie tego po nocy enigmą do potęgi to dla mnie było i zawierzyłem temu prostszemu rozwiązaniu, które przeniosłem na model

Zbychu obiecuję, że będą Cię jeszcze ręce od tłumaczenia bolały jak będę Hiena Haj Kobayashiego lepił (już się dobija na warsztat)

Z Shidenem muszę jeszcze pomyśleć jak i czy w ogóle coś poprawiać.
Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Trochę "mi się" nie widzą ślady odłażenia farby bo to wygląda to na zarysowania.
Tutaj wszystko zgodnie z planem naszkicowanym w łepetynie. Rysy rysami, odrapania odrapaniami
Dominik napisał(a):Darku poproszę o tutorial robienia obić i przebarwień (ale tak krok po kroku, by taki laik jak ja zakumał o co kaman).
Proste jak konstrukcja cepa. Do przebarwień potrzebujesz jednej farby no dwóch. Jedna podkładowa w tym przypadku srebrna (do zdrapek) druga zielona do kamuflażu. Na sreberko nakładam aerografem specyfik Miga - Worn Effect a na niego cienkimi warstwami zielona. Tam gdzie ma być ciemniej aplikujesz więcej a gdzie jaśniej mniej farby. I to cały sekret
Dominik napisał(a): Kalki firmowe Hasy czy jakieś aftermarketowe?
Kalkomanie zestawowe, hinomaru malowane od masek.