Nissan Skyline R33

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Nissan Skyline R33

Postprzez Fimala » wtorek, 4 października 2016, 13:04

Czesc wsszystkim,

Jestem w trakcie budowy Skyline'a R33 i wlasnie skonczylem etap malowania budy kolorem. Jestem nowy w temacie i jest to moj pierwszy model wiec mam nadzieje ze pomozecie nowemu koledze. Jednakze pojawil sie problem z ktorym do konca nie wiem jak sobie poradzic oraz dlaczego on wystapil. Oczywiscie wszystke FAQ na temat malowania przestudiowalem. Wracajac do problemu. W niektorych miejscach na karoseri wyskoczyly mi takie male kropki, podobne troche do pecherzykow powietrza. Na 100% nie sa to drobinki kurzu. Podpowiedzcie prosze jak sobie z tym poradzic? Czy traktowac te miejsca papierem sciernym i lakierowac od nowa czy moze leciec dalej z klarem i pozniejsza polerka zalatwi ten problem? Farby w sprayu ktore uzywam oraz podklad to Tamiya.

Obrazek

Obrazek
Fimala

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Nissan Skyline R33

Postprzez isz007 » wtorek, 4 października 2016, 18:50

Zmyć i lakierować od nowa....
isz007

Postprzez darkinvaider » wtorek, 4 października 2016, 20:28

Wygląda jakbyś zbyt grubo kładl farbę- i zbyt grubymi warstwami.a rozwiazanie -jak wyzej-zmyć i od nowa.powodzenia
darkinvaider

Postprzez pawel700 » wtorek, 4 października 2016, 22:00

Kierunkowskaz nie jest zalany, więc nie chodzi o zbyt grubą warstwę. Coś tu innego się wydarzyło i jestem ciekawy co.
pawel700

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat