przez Sparrow » czwartek, 6 października 2016, 07:59
Świetna robota! Zresztą, jak zwykle w Twoim wykonaniu. Ta fotografia z igłą dobrze oddaje wielkość modelu i precyzję wykonania. Tak na marginesie, przypomniała mi się "Sonda" z wczesnych lat osiemdziesiątych, w której Kurek z Kamińskim prezentowali Opticę jako wielką nowość w lotnictwie i tańszą alternatywę dla śmigłowców. Uwypuklali przy tym "śmigłowcową" widoczność. Moim zdaniem, największą nowością w tym samolocie było zastosowanie napędu tunelowego (śmigło w osłonie), które stosowane jest dosyć rzadko.
przez Aleksander » niedziela, 9 października 2016, 12:53
Chylę czoła Piotrze - niesamowita ta Opitca w Twoim wykonaniu - rzeczywiście dopiero igła pokazuje jak niewielkie jest to "maleństwo" - ja musiałbym chyba używać mikroskopu, żeby te druciki przykleić! Gratuluję pomysłu i wykonania!
Aleksander Górski ..."be yourself, no matter what they say"...
przez piotr dmitruk » wtorek, 11 października 2016, 21:13
Trochę zbyt entuzjastycznie podszedłem do polerowania po lakierowaniu. Nie przewidziałem, że tu warstwa lakieru może być cieńsza. Najsilniejsza lupa, pędzelek "00" i muszę to jakoś ogarnąć.
Pozdrawiam Piotrek MOJE PORTFOLIOARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
przez piotr dmitruk » środa, 12 października 2016, 20:37
Nie mam czasu i pewności, czy zdobędę nowe kalki. Jednak spróbowałem, nie było tak trudno. Jak sądzicie?
Kluczem do sukcesu są Farby Wyklęte, czyli Humbrole, oraz ostrze skalpela nr 11. Humbrole mają tą zaletę, że nie zasychają od razu jak akryle, łatwiej się je rozprowadza pędzelkiem, a jak coś nie wyjdzie, z gładkiej powierzchni dają się zdrapać bez śladu.
Pozdrawiam Piotrek MOJE PORTFOLIOARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.