Pytanie o King Tiger Z Dragona ?

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Moderator: xenomorph

Pytanie o King Tiger Z Dragona ?

Postprzez Komandor » niedziela, 4 października 2009, 10:19

Witajcie !
Mimo, że moim konikiem jest "Lotnictwo Pokładowe ", mam zamiar zlepić King Tigera w 35-ce. Najlepszy chyba będzie któryś z Dragonów, no właśnie, ale który ? Chciałbym zrobić ten model w malowaniu, któregoś z S.Pzb. walczących w Bolszewii ( Rosja ) lub Polski z 1944 roku. Z tego co czytałem model powinien chyba mieć Zimmerit ( były go pozbawine tylko Tigery II z Arden i późniejsze ). Natrafiłem na takie ustrojstwo Dragona :

Obrazek

Proszę Was o opinie na temat gotowego Zimmerit-u Dragona na tym modelu ( słyszałem pozytywne i bardzo negatywne - że jest za gruby , ale wolę zapytać fachowców ). Myślę też o zakupie tego trudno dostępnego modelu Dragona :

Obrazek

nałożeniu na niego Zimmerit-u Atack-a i malowaniu z Bolszewii lub Polski. Poradźcie proszę ! W szczególności co do tego Zimmerit-u Dragona.

a może ten z innymi, niestandardowymi gąsieniacami i kołami napędowymi, tylko czy można go zrobić w malowaniu z frontu bolszewickiego :

Obrazek

Może ktoś z Was ma do sprzedania któryś z wyżej wymienionych modeli ?

Dziękuję Wam z góry i pozdrawiam.
Paweł

TEMAT JUŻ NIEAKTUALNY :) ! Nabyłem od kolegi Jakuba P. ( dziękuję Mu za pomoc ;) ) King Tigera Dragona z Arden, z Volkssturmem:

Obrazek

i dzięki temuż, wyrozumiałemu koledze Jakubowi P. - z wcześniejszymi gąskami. Będę próbował robić Zimmerit sam. Postaram się na "Warsztacie" zdać Wam relację :P Pozdrawiam Was serdecznie !

Paweł

P.S.Ale, ale może ktoś z Was Ma do odstąpienia dwie kalki z "Rycerzem" 505-go
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Reklama

Powrót do Pojazdy wojskowe - in-boxy, nowości, opinie