Lockheed PV-1 Ventura Revell 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Lockheed PV-1 Ventura Revell 1/48

Postprzez xmald » czwartek, 27 października 2016, 22:04

Prowadziłeś jeden z najfajniejszych warsztatów z bardzo eleganckim finałem. Faktycznie szkoda tak dobrego modelu jako wisielca ale tak miało być od początku...
Dobrze, że dałeś się namówić na jeszcze jedną sesję, bo jak obejrzałem początkową galerię poczułem się bardzo zawiedziony.
Z niecierpliwością czekam co pójdzie na warsztat.
xmald

100-lecie Niepodległości

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez CeCha » poniedziałek, 31 października 2016, 21:30

blueYeti, iras67, Voltan, xmald: Dziękuję bardzo, Panowie. Ciesze się, że się podoba.

dewertus: Następna będzie w takim samym malowaniu - mi strasznie podoba się to malowanie z ośmiornicą - tylko już inaczej zrobiona. Nitowanie, otwarte silniki... ale to jest, że tak powiem, śpiew nieokreślonej przyszłości ;o)

Tak przy okazji - na temat obracających się śmigieł w modelu - znalazłem coś takiego - może komuś się przyda. Mnie to średnio przekonuje, szczerze mówiąc - chyba nie ma dobrego rozwiązania w tej kwestii.
Klik

xmald napisał(a):...co pójdzie na warsztat.

Jeszcze to chwilę potrwa - Jak-3 nadal blokuje wolny slot - ale prace jakby ostatnio nabrały tempa.
Więc trzeba było coś wybrać z magazynu.
Długo się namyślałem, ale chyba mam.

Obrazek

Hawker Typhoon 1B, 137 Sqn, lotnisko Manston, czerwiec 1944 roku.
Pilot Flg Off "Arty" Sames.

Zainspirowała mnie galeria poniżej - i jest plan, żeby zrobić coś podobnego.
Klik
Oby plan nie pozostał tylko planem... ;o)
Salute,
Cezary

"Macie racje, ale musze mieć tę płynną szpachlę, po prostu nie usnę, póki jej nie kupię..."
CeCha

Postprzez Aleksander » poniedziałek, 31 października 2016, 22:34

CeCha napisał(a):(...)

Tak przy okazji - na temat obracających się śmigieł w modelu - znalazłem coś takiego - może komuś się przyda. Mnie to średnio przekonuje, szczerze mówiąc - chyba nie ma dobrego rozwiązania w tej kwestii.
(...)

Rzeczywiście - tak sobie wygląda i to też "półśrodek" - bo nic nie wygląda jak obracające się śmigło, tak jak... obracające się śmigło. :lol:
Pomysł na następcę fajny - czekam z niecierpliwością na relacje!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Sherman » niedziela, 6 listopada 2016, 18:01

Był to jeden z bardziej inspirujących warsztatów jakie oglądałem na tym forum.A efekt znakomity, nawet jeśli nie wszystko wyszło idealnie. I to dopiero drugi model. Strach pomyśleć co będzie przy piątym ;o)
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli