Czy farby Army Painter można rozcieńczać Leveling thinnerem?

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Czy farby Army Painter można rozcieńczać Leveling thinnerem?

Postprzez gryzoń » sobota, 26 listopada 2016, 14:54

Czy farby Army Painter można rozcieńczać Leveling thinnerem? Bo buteleczka bardzo przypomina vallejo a vallejo chyba nie da się rozcieńczyć LT bo robią się grudy(grudki). Ale nie jestem tego na 100% pewny więc prosze o rade bo nie chce mi się potem czyścić totalnie aerografu.
gryzoń

Reklama

Re: Czy farby Army Painter można rozcieńczać Leveling thinne

Postprzez posejdon » sobota, 26 listopada 2016, 16:29

A nie lepiej i szybciej samemu wypróbować? Nie trzeba od razu w aerografie. Poza nim też się podobno da.
posejdon

Re: Czy farby Army Painter można rozcieńczać Leveling thinne

Postprzez gryzoń » sobota, 26 listopada 2016, 20:02

W sumie masz racje samemu też można spróbować. A co do tego czy się da czy nie to akurat patrzyłem przez pryzmat vallejo ale teraz patrze na buteleczke od army paintera i pisze tam made in denmark a vallejo są hiszpańskie. Zmyliła mnie opakowanie.

---

Spróbowałem army paintera z LT i niestety musze stwierdzić że mimo iż LT jest dużo a farby kilka kropel to farba się ścina i gęstnieje. Kolor na który próbowałem to srebny może na innych jest inaczej.
gryzoń

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje