Witam
A więc udało mi się zmobilizować do dokończenia Iszaka, okapotowanie silnika odrobinę poprawiłem choć dalej nie jest takie jak być powinno ogólnie zamierzam popełnić jeszcze jedną Ratę w której postaram się uniknąć zrobionych w tym modelu błędów.
Ostatecznie zdecydowałem się na czysto hipotetyczną wariację na temat białej jedynki z 282 Pułku Myśliwskiego frontu Południowo-Zachodniego początkowo miała być wspomniana we wcześniejszych postach dwójka jednak zdecydowanie poniosło mnie podczas malowania zimowego kamuflażu.
Przy okazji odnoszę wrażenie że wybór akurat zimowego malowania pozwolił odrobinę zamaskować powstałe w trakcie budowy niedoróbki.
Góra pomalowana H 320 (Dark Green JASDF F-1) po czym plamki malowałem zarówno białym kolorem jak również mocno rozcieńczonym kolorem bazowym z domieszką białego , na koniec na całość nałożyłem białego koloru po czym wszystko przeszlifowałem drobnym papierkiem ściernym, zwashowałem i położyłem mat.

Tradycyjnie już wyniknął problem z kalkami które w tym modelu są strasznie delikatne, nie potrzebne było nawet użycie płynów zmiękczających bo siadały idealnie niestety przy okazji się rwąc.

Będzie trzeba dosztukować.
Pozdrawiam