I drugi tegoroczny ulepek, tym razem Edkowa Dora w malowaniu Waldemara Wubkego z JV44. Model wyzwanie, nie podjąłem się poprawiania ogona, śmigła i wszelakich innych niedoróbek, wymieniłem tylko koła na Hasegawowskie. Plus za widoczny częściowo silnik. Mam jednak nadzieję że jak Edek poprawi wczesne Foki to i przyjdzie czas na Dorę. Dołożona mała blaszka Edka, kalki Eagle Cals (wyjątkowo niefajnie się kładły), Quickboostowe żywiczne wydechy, malowany Gunze serii H. Miłego odbioru :
Bardzo fajnie zmalowany ;) Na przybliżeniu widać kontur filmu z kalkomanii przy napisach ekspoloatacyjnych. Sam się zastanawiam nad ogarnięciem tej achillesowej pięty.
Super wykonanie! Mam tylko wątpliwości co do koloru wnętrza uchylonych osłon uzbrojenia bo nie wygląda na RLM 02 (taki powinien być?) oraz brakuje tu chyba osłony nad wydechem z prawej strony która zapobiegała dostawania się spalin do chwytu powietrza sprężarki? Co do widocznego filmu kalkomani to dobrze w takich sytuacjach sprawdza się płyn Bilmodel, numer bodajże "3" który umiejętnie napylony na kalkę niweluje/usuwa jej film.