Niemiaszkom w I WŚ nie takie kolory biegały po samolotach. Chociaż powinien być ciemniejszy. Jeden z najlepszych modeli Karayi, ten DFW jest naprawdę świetnej jakości jako baza do budowy świetnego modelu.
przez jędrek » poniedziałek, 3 kwietnia 2017, 08:47
Czy na jakimś archiwalnym zdjęciu jest widoczny lewy bok tego samolotu? Pytam bo 1 grudnia 1918 roku weszło w życie rozporządzenie nr 38 Szefa sztabu Generalnego o malowaniu szachownicy. A na Twoim modelu szachownica na lewej stronie ogona jest inna niż na lewym boku kadłuba. Wszystkie inne są zgodne z zarządzeniem.
przez jędrek » poniedziałek, 3 kwietnia 2017, 10:32
I pewnie czegoś nie wiem, ale czy była 13 Eskadra Wywiadowcza? Wiem że była 3 Eskadra (Warszawska, potem Wywiadowcza). Wiem że była przemianowana w 25 roku na 13 Eskadrę Lotniczą, ale to już inne samoloty bo od października 19 roku została przezbrojona na Breguety XIV. Wiem, czepiam się, przepraszam. To z zazdrości że sam nie zrobiłem takiego ładnego
Nic sie nie dzieje strasznego ,:) do krytyki każdy ma prawo ,na pewno sie nie będę obrażał owszem nie jest to model na poziomie zawodniczym ,skleiłem go z tego co dal producent ,,a wiadomo że zywica ktora jest któregoś tam tłoczenia nie powala na kolana . Co do oznaczeń i przynależności to robiłem i pisałem to co dal producent .Postanowiłem ze nie bedę sie wysilał w poszukiwaniu prawdy ( zostawię to Ministrowi obrony ).Ja o modelu juz zapominam i na warsztat wstawiam cos nowego z całkiem innej epoki !!!