No, nie taki nieużywany... Wylatał łącznie 104 godziny i 5 minut. Pozostałe 10 Fokkerów wylatało po 15 minut do 47 godzin. Ostatni z 10 licencyjnych (J-52) zbudowanych w Haerens Flyvertroppernes Vaerkstader w Klovermarken nie został nawet oblatany.
Fokker D-XXI-1 (duński Typ III J) „J-42” to drugi z dwóch egzemplarzy zbudowanych dla Jednostek Lotniczych Armii Danii (Harens Flyvertropper) w fabryce Fokkera w Amsterdamie (numer fabryczny 5484). Dostarczony (razem z J-41) do bazy Kopenhaga-Kastrup 29 kwietnia 1938 r. Używany do testów z działkami Madsen 20 mm w bazie Avnø (Zelandia). 1 grudnia 1939 r. zdemontowano działka. Od 24 lipca 1940 r. składowany w Ringsted. Tam został przejęty przez Luftwaffe w sierpniu 1943 r. i prawdopodobnie złomowany. Model przedstawia maszynę z okresu prób uzbrojenia, po wybuchu wojny - jesienią 1939 r. samolot otrzymał dwubarwny kamuflaż.
"Źle się dzieje w państwie duńskim", ale nie dotyczy to tego modelu. Podoba się, tylko jakoś nie takoś kolor pierścienia, chociaż już wydech elegancki.
Bardzo mi się "widzi"! Fajnie wygląda w tym jednobarwnym malowaniu z biało-czerwonymi kokardami. Lubię ten samolot, przypomina mi blaszaną zabawkę, którą bawiłem się w dzieciństwie (miał napis "Łoś" na skrzydle ).
Aleksander Górski ..."be yourself, no matter what they say"...