Witam, no i jest, dzisiaj dotarł do mnie Procon Ps-289
Tak z innej beczki, nie wiem czy mogę tu robić reklamę, ale naprawdę, do tej pory nie spotkałem się z tak sprawną obsługą jak w sklepie MojeHobby, kupowałem już tam kilka razy i po prostu jestem pod wielkim wrażeniem, mnóstwo dostępnego towaru, kontakt, obsługa, wysyłka na 6+ naprawdę polecam !!!
Co do aerografu, to niedawno wróciłem z pracy i sobie go tylko podotykałem... pierwsze wrażenie to - aerograf jak aerograf, porównując do TG-180 jest nieco większy i o zgrozo w moich łapskach (cienkie długie paluchy) leży nieco gorzej, dodatkowe wyprofilowanie na przejściu kanał wlotowy powietrza i korpus właściwy oraz nacięcie w korpusie nad tym profilu co do ergonomii naprawdę wg mnie robi robotę w TG-180, po prostu zdecydowanie lepiej trzyma mi się chińczyka, ba, albo mi się trafił jakiś super egzemplarza, ale i na sucho np spust działa jak dla mnie bez wstydu wobec Procona, w ogóle jakby nie brać pod uwagę tego co najważniejsze czyli działania w boju, to w samym wizualnym wykonaniu, ergonomii trzymania naprawdę nie widzę sześciokrotnej przewagi cenowej, nawet stwierdzę że jakby oba aero pracowały tak samo to ja osobiście wybrałbym chińczyka

Fakt przy bliższym porównaniu takie detale jak luty/spawy elementów przymocowanych do korpusu takich jak zbiornik na farbę, kanał wlotowy powietrza, regulator ciśnienia, gładkość powierzchni metalu itp.. są wykonane o wiele lepiej, ale to takie niuanse raczej nie mające wpływu na działanie aero, no generalnie trzymając w łapach obydwa urządzenia przynajmniej ja odnoszę wrażenie podobnej solidności, a na pewno nie widać takiej przewagi w cenie...
No ale wiadomo diabeł tkwi w szczegółach, dysza, iglica, czy osłona tychże to już znaczna przewaga (wizualna dla mnie póki co) na korzyść Procona, ale chińczykowi nie da się odebrać tego, że przynajmniej dla mnie trzyma się go lepiej, dzięki cechom opisanym wyżej, jak dla mnie ma się większą kontrolę nad ruchami z aero w ręku, trochę szkoda że nie mogłem przed zakupem pomacać H&S Evolution...
Ale jak wiadomo najważniejsze są efekty i możliwości jakie daje aero, a o tym jak się pod tym względem spisuje nowy nabytek będę się mógł przekonać osobiście i już nie mogę się doczekać