siara1939 napisał(a):...najpierw poprowadzic rysik bardzo delikatnie wzdluz tasmy, lub jak w Twoim przypadku karty. Jezeli uzyskasz delikatna linie na powierzchni modelu, to pozniej bedzie latwiej poprowadzic narzedzie ponownie. (...) Strasznie krzywo to wychodzi narazie, no i zdecyowanie za gleboko.

shivadog napisał(a):... pewnie trzeba by czynność powtarzać parę razy, żeby wyrównać powierzchnię na płasko. Popróbuj na jakimś złomie różne metody...
dewertus napisał(a):. I tu pytanie: czy wiecie gdzie mogę dostać coś ala blaszkę fototrawioną, która mogła by posłużyć mi za przymiar (karty tak nie docisnę na kadłubie - sprawdzałem)?

Aleksander napisał(a):dewertus napisał(a):. I tu pytanie: czy wiecie gdzie mogę dostać coś ala blaszkę fototrawioną, która mogła by posłużyć mi za przymiar (karty tak nie docisnę na kadłubie - sprawdzałem)?
Do takich powierzchni używam fragmentu "popsutej" taśmy mierniczej (stalowej), z popularnych przyrządów do mierzenia - moja jest niezbyt szeroka (0,5 cm), dość elastycza i daje się układać na krzywiznach, choć muszę przyznać, że wymaga to trochę wprawy. Ponieważ ma cały metr długości, mogę ją sobie docinać do odpowiednich wymiarów.

Jarek Gurgul napisał(a):Dobre są również blaszki z teczek (skoroszytów kartonowych, plastikowych), które się odgina, by włożyć do teczki podziurkowane dokumenty.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości