Dzieki, Aktulanie z górnym jestem chyba na 2 lub 3 warstwie a z dolnym to już chyba koniec na 4 warstwie maziania. Tak będzie ostatecznie, pozostaje werniks pzdr D
przez DUDE » poniedziałek, 24 września 2018, 07:28
Czołem,
Od kilku dni morduje kadłub. Dorobiłem inspekcje i inne "dostępy" silnikowe. Motyw chłodnicy trochę zjadł mi nerwów i póki co nie jest zamontowana na stałe. Wszystko trzeba przymierzać zawczasu, bo to przecież SH... Rureczki producent dał z żywicy. Na szczęście są dosyć solidne i nie łamią się podczas obróbki Niepokoi mnie montaż tego do płatów i podwozia..własnie dopasowuje to ostatnie i znowu mnóstwo przymiarek.. pzdr D
przez DUDE » poniedziałek, 8 października 2018, 11:46
Witam,
Po kolejnych przymiarkach mam już niesterowny dwupłat. Podwozie musiałem wzmocnić, bo zestawowe, choć solidnie wylane nie wzbudziło mojego entuzjazmu pzdr D
przez DUDE » poniedziałek, 8 października 2018, 19:30
Czołem,
Wywaliłem kołeczki, zrobiłem otwory, wsadziłem pręciki, wymodelowałem otwory w kołach, wkleiłem mosiężne mocowania na pręciki i stoi pewnie. Trochę kikiriki ma gabarytów i nawet czuć nieco ciężar przez te masywne skrzydła, więc tak jest bezpieczniej Sama goleń jest pewna w plastiku. Nic nie kombinowałem przy mocowaniu z kadłubem pzdr D