Atlis napisał(a):Dominik - Andy jest lamą, to niewątpliwie. Natomiast takich modelarzy jak on jest 85%. Więc jeśli on ulepił Spita Tamki tak, że po obu bokach kadłuba powstał zauważalny uskok, to raczej spodziewałbym się, że ten sam problem będzie miała reszta modelarzy. Dla mnie jest ta decyzja Tamki niezrozumiała - z jednej strony uprościli podwozie - i super, bo to świetny pomysł i ułatwienie podczas budowy, ze strony drugiej utrudnili życie przez wycięcie kadłuba. Dwie szerokości owiewek były by zdecydowanie bardziej sensownym rozwiązaniem. Różnice i tak nikt by nie zauważył. Tak jak nikt nie zauważy te dwa śmieszne wypustki na drzwiach pilota do ustawienia ich pod prawidłowym kątem...
Tak z innej beczki.
1. Nie obrażaj lam, bo Cię oplują
2. Ja wiem, że masz szklaną kulę, w której widzisz jak 85% lam psuje model.
3. Jakby dali szerszą owiewkę to pół świata, a przynajmniej fąfle Małej Firmy o Małym Znaczeniu na Rynku Modelarskim by jechali równo, że "za grube", że "czemu tak zrobili", że "nie tak było"...W sumie to czytałem parę razy, że owiewka jest za gruba w Spitach VIII/IX od Eda.
4. Jak pisałem wcześniej, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, a lamy pokażą co potrafią...
Howgh!
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.
IPMS Świdnica