Witam
Spiton, zgodnie z zapotrzebowaniem:

A tak ogólnie to trochę poobijałem i wzmocniłem wash na lewej burcie bo nie współgrał z tym na prawej.

Dodałem też obicia na dwudziestkach. Nie mogłem się powstrzymać żeby ich tam nie postawić

Na kiosku trzeba jeszcze zrobić klapy pojemników na amunicję. Strasznie mi się nie chce tego robić... Puścić potem lakier i gotowe.
Na kadłubie muszę dodać jeszcze bosaki - tego już wybitnie mi się nie chce ale mus to mus. Trzeba też zrobić jakieś plamy i zacieki olejami ale to po satynie.
Myślałem nad zrobieniem linii wodorostów - zdjęcia z prób wkrótce.
Po dłuższym zastanawieniu się czym zastąpić Green Stuff w kontekście wykonania izolatorów doszedłem do interesujących wniosków. Potrzebowałem czegoś co można ugnieść i co stwardnieje. Na początku myślałem o glinie. Lipa to jednak. Potem przyszła mi do głowy modelina - można uzyskać odpowiedni kolor, można ulepić odpowiedni kształt i po ugotowaniu twardnieje. Nie wiem tylko czy da się ją szlifować potem. Nie udało mi się ulepić takiego maleństwa z rowkami na linę. Będę próbował jakoś po ugotowaniu ją naciąć albo podszlifować. Linkę najwyżej przykleję... Zdjęcia z testów wkrótce.
pozdrawiam