greatgonzo napisał(a):- użycie farb syntetycznych już na początku 1941 roku,
greatgonzo napisał(a):- użycie radia TR.9 jeszcze na początku 1941 roku
greatgonzo napisał(a):- odstawanie opancerzonej części wiatrochronu od poszycia kadłuba (hejtowanie takiego efektu to wręcz moje hobby ;).
manas napisał(a):Na dolnych powierzchniach jest sky MRP?
Kuba P. napisał(a):ps: Jacek, masz taśmę w prawej komorze podwozia, lakiernik nie zdjął po robocie
Kuba P. napisał(a):A co to takiego, chodzi o jakieś odcienie czy jak? Napisz coś więcej.

greatgonzo napisał(a):Jacek przedstawił swojego Spita jako pomalowanego farbami syntetycznymi, których w owym czasie po prostu jeszcze nie było.
Aleksander napisał(a):O co chodzi z tym radiem?
Maciek_66 napisał(a):greatgonzo napisał(a):Jacek przedstawił swojego Spita jako pomalowanego farbami syntetycznymi, których w owym czasie po prostu jeszcze nie było.
A jak powinny wyglądać celulozowe? Mówię o różnicy na modelu 1/48. Bo pierwsze o tym słyszę, ale jak już, to bym się dowiedział chętnie.
caughtinthemiddle napisał(a):Jak mniemam, Gonzo robi drakę o coś, na co 49,9% nie zwraca uwagi (50% zapewnie nie przykleja w ogóle) - treść napisów eksploatacyjnych, wśród których są informacje o specyfikacji farb. Tylko jak zwykle robi to mocno na okrętkę zamiast od razu konkretnie powiedzieć, o co mu chodzi.

HubertKendziorek napisał(a):Jeżeli chodzi o hejt, to nie mam pomysłu, sorry. Podoba mi się, nic nie poradzę.
Natomiast odnośnie
caughtinthemiddle napisał(a):Jak mniemam, Gonzo robi drakę o coś, na co 49,9% nie zwraca uwagi (50% zapewnie nie przykleja w ogóle) - treść napisów eksploatacyjnych, wśród których są informacje o specyfikacji farb. Tylko jak zwykle robi to mocno na okrętkę zamiast od razu konkretnie powiedzieć, o co mu chodzi.
przyznaję, że się zaciekawiłem, w sumie detal, ale dobrze byłoby wiedzieć... które napisy odnoszą się do kodów farb? Gdzieś tam mam w planach Spitfire w dużej skali i nie chciałbym popełnić jakiegoś "fopa". Choć może też Gonzowi chodzić o wykończenie na lekki połysk, ale za to może odpowiadać także ostre oświetlenie do zdjęć.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości