Tego H39 ukończyłem niemal dokładnie rok temu, pomyślałem, że może czas go pokazać.

Pozdrawiam
Grzegorz
Moderator: xenomorph

Ogólnie bez większych problemów się składał, chociaż kilka detali trzeba było poprawiać.
Ten był złożony z zestawu CB-35001.
Problematyczny był zakręt gąsienic wokół zębatki, a to dlatego, że zębatka ma 22 zamiast 24 zębów a gąski są takie jak powinny być, więc nie pasują. Trzeba było też przesuwać linię dzielącą "nos" od górnego pancerza o ok 2,5 mm do tylu. To z kolei wymusiło przesuniecie przednich mocowań błotników o w.w. odległość w tył. Tłumik to też ogólnie nowa część z wykorzystaniem pudełkowej jego wersji, nie podobnej do niczego.
imek46 napisał(a):Bardzo fajny modelik, ładnie zrobiony i przykurzony. Tylko skoro jest to francuz to nie powinien być w trójbarwnym kamo, ale na francuzach aż tak się nie znam.
Akahoshi napisał(a):imek46 napisał(a):Bardzo fajny modelik, ładnie zrobiony i przykurzony. Tylko skoro jest to francuz to nie powinien być w trójbarwnym kamo, ale na francuzach aż tak się nie znam.
Powinno być tak, jak jest, czyli dwubarwny kamuflaż. Nie spotkałem się z trójbarwnym przy H39, no chyba że żółto-zielono-czarne, gdzie czarny posłużył tylko do obrysu plam.
Modelik wyszedł Ci zacny. Widać olbrzymią różnicę między modelem Bronco, a Trumpeter.
Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości