MIRAGE Halberstadt CL II

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: MIRAGE Halberstadt CL II

Postprzez Rafal » niedziela, 8 listopada 2009, 12:12

Do "Panów niezadowolonych" - a nie lepiej złożyć "zażalenie" do producenta zamiast narzekać w powietrze ?

Kontakt do Firmy - pan Zielinski, (22) 646 84 14, marketing@mirage-hobby.com.pl (nawiasem :-) mówiąc dostępne na ich stronie).

Nie pytać, co Mirage zrobił dla modelarzy, tylko co modelarze mogą zrobić dla Mirage.

Rafał
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Reklama

Postprzez Jacek Bzunek » niedziela, 8 listopada 2009, 13:56

Rafal napisał(a):Nie pytać, co Mirage zrobił dla modelarzy, tylko co modelarze mogą zrobić dla Mirage.

Bardzo przepraszam za totalne OT, ale od 20 lat mamy już inny ustrój.
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać!
----------------------------------------------------------
Jacek Bzunek

Postprzez Rafal » niedziela, 8 listopada 2009, 15:22

Jacek Bzunek napisał(a):
Rafal napisał(a):Nie pytać, co Mirage zrobił dla modelarzy, tylko co modelarze mogą zrobić dla Mirage.

<off_topic>
John Fitzgerald Kennedy wypowiedział coś podobnego po zaprzysiężeniu: http://www.zgapa.pl/zgapedia/John_Fitzg ... nnedy.html. A tam ustrój od ponad 200 lat jest taki, do jakiego dążymy...
</off_topic>
Rafal

Postprzez Czarny » niedziela, 8 listopada 2009, 15:27

Jacek Bzunek napisał(a):

Ale niektórzy tego nie zauważyli jeszcze i sądzą że cokolwiek na rynek nie wypuszcza to będziemy zawiązywac komitety kolejkowe walcząc o to kto pierwszy zdobędzie MODEL!
Jacku chodziło mi oczywiście o producenta modeli a nie dodatków.
Rafałe, kiedyś tak zrobiłem. Chodziło o plany tksów które zamieściło pewne wydawnictwo. Napisało ono pean na cześć produktu rpmu okraszając go planami, jak twierdził wydawca, rzeczywistych pojazdów. Prawda byla zgoła inna. Plany przedstawiały model który mi jak sie miał do rzeczywistości i nawet laik patrząc na pierwsze lepsze zdjęcie pojazdu zauważył by różnicę. Napisałem do nich proponując pomoc i wskazując błędy. Nie raczono mi nawet odpisać %@¥§£*+€|+. Bazując na tym doświadczeniu rafałe zachowaj sobie takie teksty dla siebie.
Czarny

Postprzez Tomasz Dzieciątkowski » niedziela, 8 listopada 2009, 16:29

Rafal napisał(a):Do "Panów niezadowolonych" - a nie lepiej złożyć "zażalenie" do producenta zamiast narzekać w powietrze ? (...)

To chyba żart :evil:
Dość dobrze znam zarówno Pana Zielińskiego, jak i firmę "Mirage", i dobrze wiem w jaki sposób słuchał on głosów modelarzy. W porównaniu z początkami poprawa rzeczywiście się dokonała, ale wszelkie zmiany zatrzymały się bardzo szybko. Wynika to z prostego faktu: Pan Zieliński nie jest modelarzem (można powiedzieć że interes objął w spadku).
If on my journey, should I encounter God, God will be cut...
Tomasz Dzieciątkowski

Postprzez Czarny » niedziela, 8 listopada 2009, 17:14

Rafal napisał(a):John Fitzgerald Kennedy wypowiedział coś podobnego po zaprzysiężeniu. A tam ustrój od ponad 200 lat jest taki, do jakiego dążymy...
</off_topic>

W sumie to jestem archeologiem a nie politologiem ale potrafię wyróżnić kilka kolosalnych różnic pomiędzy systemem władzy w USA a w kraju nad Wisłą. Po za tym obecny prezydent USA, dodajmy na marginesie że pierwszy Kenijski prezydent USA, ma zabarwienie swoich idei bardzo miejscami podobne to tych jakie panowały w Polsce jeszcze 20 lat temu.

Jeszcze jedna rzecz, mógłbym zgłosić reklamację czy zażalenie jeśli kupił bym model a tego błędu puki co nie popełniłem :)
Czarny

Postprzez Rafal » niedziela, 8 listopada 2009, 19:41

Tomasz Dzieciątkowski napisał(a):Dość dobrze znam zarówno Pana Zielińskiego, jak i firmę "Mirage"

No dobrze - wszyscy wiemy, że jest źle z tym modelem.

Są dwie opcje:

1. próbować to zmienić
2. nic nie robić.

Pytanie do przyjaciela - którą opcję wybierasz ?

Nikt nie mówił, że opcja 1 jest łatwa. Ja bym wybrał 1-kę. I tak na zdrowy rozum - skąd firma M. ma wiedzieć że skopała model, jak nikt jej o tym nie powiedział ?

Tym optymistycznym akcentem kończę.

Rafal

ps. czy dyskusja o firmie M. nie powinna trafić do innego działu niż in-boxy ?
Rafal

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » niedziela, 8 listopada 2009, 19:46

myślisz, ze dotrze do właściciela sklepu, w którym vallejo są po 12 PLN, jak gdyby wciąz było to jedyne miejsce gdzie można je w polsce dostać?
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Rafal » niedziela, 8 listopada 2009, 19:54

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):myślisz, ze dotrze do właściciela sklepu, w którym vallejo są po 12 PLN, jak gdyby wciąz było to jedyne miejsce gdzie można je w polsce dostać?

Znam taki przypadek - ta sama firma. Model na którym wieszano psy również. Sławna P-11c. Zastrzały podskrzydłowe. W pierwszych seriach wyprasek były za krótkie. Poprawiono to. Było także za mało wizjerów na blaszce P-E. Zgłosiłem to do ówczesnego pracownika Mirage i zdaje się, że też poprawiono.

Kurcze... a już miałem nie pisać w tym wątku o nie możności...
Rafal

Postprzez Czarny » niedziela, 8 listopada 2009, 20:10

Rafal napisał(a):
Nikt nie mówił, że opcja 1 jest łatwa. Ja bym wybrał 1-kę. I tak na zdrowy rozum - skąd firma M. ma wiedzieć że skopała model, jak nikt jej o tym nie powiedział ?

Tym optymistycznym akcentem kończę.

Rafa ?

Myślę że firma M. czyta recenzje swojego produktu....
Czarny

Postprzez lukaszlaskowski » poniedziałek, 9 listopada 2009, 10:04

Toż to dział in-boxy, nowości i tu zamieszcza się opinie dotyczące nowych modeli. Jeśli jest skopany, nie będę pisał, że jest dobry. A recenzje tutaj mają na celu poinformowanie MODELARZY o jakości produktów. Jeśli Mirage'owi zależy na poprawie wizerunku firmy, to powinien czytać właśnie takie fora. Nie napiszę nic do firmy, bo nie chce mi się. I tyle. Mam prawo do wyrażenia swojej opini, również krytycznej. Nie sądzę, abym w takowej przesadzał. Model rewelacyjnyu nie jest. Zwłaszcza, gdy odniesiemy to do ceny.
Rafale: można bronić produktu, ale krytykowanie modelarzy za wyrażanie opini jet nie fair...
Pozdrawiam, Łukasz
Ostatnio edytowano poniedziałek, 9 listopada 2009, 14:11 przez lukaszlaskowski, łącznie edytowano 1 raz
lukaszlaskowski

Postprzez Czarny » poniedziałek, 9 listopada 2009, 13:47

Rafal napisał(a):
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):myślisz, ze dotrze do właściciela sklepu, w którym vallejo są po 12 PLN, jak gdyby wciąz było to jedyne miejsce gdzie można je w polsce dostać?

Znam taki przypadek - ta sama firma. Model na którym wieszano psy również. Sławna P-11c. Zastrzały podskrzydłowe. W pierwszych seriach wyprasek były za krótkie. Poprawiono to. Było także za mało wizjerów na blaszce P-E. Zgłosiłem to do ówczesnego pracownika Mirage i zdaje się, że też poprawiono.

Kurcze... a już miałem nie pisać w tym wątku o nie możności...

Nikt nie odbiera firmie M że w następnej serii produkcyjnej o ile taka będzie mogą coś zmienić, ale teraz nie sądzę, wypraski zamówione, blaszki wytrawione i co? do śmieci to wyrzucą? Przecież ich interesuje ile hurtowni to od nich kupi a nie ilu modelarzy będzie się tym zabawiać, ot najwyżej nie będzie wznowienia i jeszcze bardziej obrażą się na rynek polski bo jest kapryśny....

Czy P. 11c jest markowo produktem M czy kupili od kogoś wypraski?

Rafale zrozum że my nie jesteśmy z antyfanklubu Mirage`a nas tylko nie podnieca słaby model za taką kasę.
Czarny

Postprzez Tomasz Dzieciątkowski » poniedziałek, 9 listopada 2009, 14:35

Czarny napisał(a):izy P. 11c jest markowo produktem M czy kupili od kogoś wypraski?

Nie, to są stare formy robione jeszcze ręcznie na potrzeby "Techmodu".
W stajni "Mirage" projektowano komputerowo formy dla P.11, ale z trudno określonych przesłanek zarzucono ich kończenie i kupiono to co kupiono...
If on my journey, should I encounter God, God will be cut...
Tomasz Dzieciątkowski

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie