Dobra to drugi model sklejony z serii wydawniczej MPModel i ...ostatni.
Kto kleił model tego projektanta to wie czego można się spodziewać... ten model zdecydowanie zyskał przez grafikę i dlatego został sklejony.
Model kleił się całkiem spoko, ale ma sporo uproszczeń co kompletnie nie dziwi mając na uwadze, kto go projektował. Wielka szkoda, że projektant mając do dyspozycji komputerowe projektowanie pominął wiele części, które podniosłyby zdecydowanie walory wizualne modelu, szczególnie na zewnętrznych siatkach modelu... starałem się to uzupełnić i poprawić na podstawie zdjęć z epoki.
Model jak zwykle kleiłem z jednego egzemplarza (wersja kredowa i wręgi papierowe pozostały nietknięte) i przy użyciu tych samych materiałów jak we wszystkich klejonych modelach - patrz galeria MB-200).
Silnik z wycinanki to tylko cylindry i korpus pozostałe części zostały dorobione w ilości ponad 440 sztuk.
Pierwszy raz nie caponowałem arkuszy przed wycięciem i jakoś nie miało to wpływu na obróbkę kartonu i ewentualne zabrudzenia przy retuszu części
Cały model kleiłem od lutego 2025 przez 244,5 godziny w maksymalnej dawce dziennej ok. +/- 2 godziny z wieloma przerwami.