Lampi napisał(a):Witaj!
Przyjżyj się temu modelowi, ja osobiscie "przesiadłem się" z Iwaty i jestem bardzo zadowolony. Dysza samocentrująca nie wkręcana, odkręcany zbiornik, możesz malować małą ilością farby dosłownie dwiema kroplami lub pełnym zbiornikiem.
Moim zdaniem kup od razu dobry sprzęt i osczędzaj swoje nerwy . Poniżej link do sklepu![]()
![]()
http://www.aerografia.com.pl/sklep/aero ... cts_id=164
pozdrawiam
maciej
wuen napisał(a):Mój "patent" na zwiększenie pojemności zbiorniczka w Ultrze -
zwężająca się fiolka z PE - odcięta na wysokości pozwalającej dopasowanie "na wcisk"
Taki zbiorniczek ma około 7 ml
piotr dmitruk napisał(a):
Po lewej stronie dałem przykład wielkości plamy przy maksymalnym otwarciu dyszy 0,2 mm. Coś mi się wydaje , że dyszy 0,4 mm będę używał tylko wtedy, jeśli przyjdzie mi do głowy przemalować samochód![]()

Patryk napisał(a):Zwróć uwagę, że w Twoim linku jest aero z dyszą 0.2 i małym zbiornikiem -> generalnie jest to do chrzanu tarcia z dużymi powierzchniami oraz gęstymi farbami. Nie neguję H&S jako takiego ale kolega pytał o sprzęt pod skalę 1/24 ogólnego zastosowania.
Lampi napisał(a):(...)Jestem zwolennikiem kładzenia nawet kilku cienkich warstw farby na modelu, a do tego aerograf z dyszą 0,2 wystarcza w zupełności, ale to jak ktoś maluje i jakiego sprzętu używa to jego indywidualny wybór i musi narzędzia dostosować do swoich potrzeb. Jak mawiają : jak nie spróbujesz sam to się nie przekonasz.
pozdrawiam
maciej
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości