Gazpanzer 1/35

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: Gazpanzer 1/35

Postprzez TomSven » środa, 25 listopada 2009, 14:38

Dla Mnie dioramka+pojazd cudeńko...podoba Mi się twój styl do takiego dążę.
Obrazek
TomSven

Reklama

Postprzez rollingstones » środa, 25 listopada 2009, 19:22

Nie ty jeden
płotka
rollingstones

Postprzez Ave » sobota, 28 listopada 2009, 23:28

Jak dla mnie to najfajniejsza z prac, jakie pokazałeś na tym forum. Celowo piszę, że najfajniejsza, bo niewykluczone, że zdarzały Ci się prace doskonalsze warsztatowo. W każdym razie tak gazpanzer, jak i dioramka - świetne.
Obrazek
Marcin
Ave

Postprzez siara1939 » niedziela, 29 listopada 2009, 11:53

Ja jestem pod wrazeniem kompozycji. Warsztatowo, to wszyscy dobrze wiemy, ze Kamil nie poswieca za wiele uwagi detalom, ale to w jaki sposob planuje dioramy, jest bez zarzutu. Podoba mi sie jak najbardziej.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » niedziela, 29 listopada 2009, 12:03

to miłe, co piszecie, ale abstrachując od oceny powyższej kompozycji- jedna drobna uwaga technicznej natury:
komponując winietkę, na projekt spojżeć trzeba nie tylko nieuzbrojonym okiem, ale i przez obiektyw- dla przykładu- tych nikiforycznych tubylców przestawiałem parokrotnie, bo w kilku konfiguracjach, tylko w konkretnym ustawieniu aparatu względem podstawki, było widać, ze tam stoją, bo z perspektywy obiektywu ustawiały się w szereg, zasłaniały się nawzajem itd. pod rozwagę daję..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Jaho63 » niedziela, 29 listopada 2009, 12:32

no tak, nie znam się pewnie, ale Dla mnie pojazd, a raczej to co się dzieje z powierzchnią z Blachą, zacieki, przebarwienia to mistrzostwo jest normalnie. no może opony Trochę nienaturalne
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Pit » czwartek, 10 grudnia 2009, 23:02

Spoko model Kamil, tak trzymaj chłopie. Ja już od dawna, zaglądając do tego działu szukam tylko i wyłącznie Twoich prac, bo wiem, że się nie zawiodę. Wiem, że zobaczę fotki ciekawego modelu, w ciekawym otoczeniu i jestem pewny, że wykonanie (w szczególności malowanie) będzie oddziaływać na wyobraźnię. To znacznie lepsze niż tygrys, czy sherman. I komentarze pod galerią jakby ciekawsze, w odróżnieniu od dyskusji facetów spuszczających się nad każdym kawałkiem blachy. Zdrówko!
Piotrek Suska (kolejny nawrót choroby modelarskiej...)
http://www.ciap-trek.pl
Pit

Postprzez marder4 » piątek, 11 grudnia 2009, 16:52

Pit napisał(a): I komentarze pod galerią jakby ciekawsze

...szczególnie Twój komentarz ,w ostatnim zdaniu...Bardzo ciekawy!!!
marder4

Postprzez Pit » sobota, 12 grudnia 2009, 00:50

Hej Marder. Nie wiem czy Twój post to sarkazm, ironia, czy wyraz poparcia dla mojego postrzegania modelarstwa. Może zwyczajnie nie zrozumiałeś moich intencji... Otóż, moim zdaniem, modelarstwo mające na celu wierne odwzorowanie oryginału w pomniejszonej skali nie ma szans powodzenia. Nie jest możliwe stworzenie wiernej kopi oryginału w skali 1:35 (ogólnie w pomniejszeniu). Zawsze znajdzie się jakiś "znawca", który stwierdzi, że dany detal znajduje się nie na swoim miejscu (w modelu powinien być o 0,002 mm w prawo) lub kolor na jaki pomalowano, przykładowo, błotnik, jest zbyt blady, a to błoto, które pokrywa gąsienice jest zbyt ciemne, a rdza jakby za bardzo czerwona (pomijam zupełnie fakt, że każdy widzi ten kolor na innym monitorze...). I tu właśnie pojawia się wybór. Albo modelarstwo traktujemy jako świetną formę spędzania wolnego czasu, albo staje się ono chorobą psychiczną (owe 0,002 mm i kolor błota), albo staje się rodzajem sztuki nieco oderwanej od rzeczywistości, co pokazuje Kamil - moim zdaniem strzelając w "10". Dlatego pozwalam sobie nie zgadzać się z modelarzami kruszącymi kopie o setne części centymetra, odcień zielonego i położenie każdej śruby, tudzież grubość blachy... Jednocześnie wyszukuję pośród galerii ukończonych modeli prace Kamila, bo po pierwsze zawsze są jakieś nowe (ukończone!), a po drugie zawsze są ciekawe (i tu już nieco się powtarzam).

pozdrawiam
modelarz-lestatysta
Pit

Postprzez marder4 » sobota, 12 grudnia 2009, 15:03

Intencje są aż nadto zrozumiałe ,ale forma ich wyrażania ,delikatnie mówiąc niesmaczna.
marder4

Postprzez Pit » sobota, 12 grudnia 2009, 15:21

No to w takim razie przepraszam.
Pit

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli