Moderator: xenomorph
mr.jaro napisał(a):Demonizujesz. Ja zadnych problemow z pasowaniem nie mialem. Drobna deformacja dachu wanny jest latwa do usuniecia. Oprocz siatek, zestaw zawiera wszystko, co potrzeba i wszystko pasuje.
mr.jaro napisał(a):Bathin, rowniez ja przepraszam za OT.
mr.jaro napisał(a):Demonizujesz. Ja zadnych problemow z pasowaniem nie mialem. Drobna deformacja dachu wanny jest latwa do usuniecia. Oprocz siatek, zestaw zawiera wszystko, co potrzeba i wszystko pasuje.
prawidlowe gasienice do wersji Initial
Mariusz 72 napisał(a):Podzielam opinię, że jest przereklamowany. Mnóstwo gadżetów ale wypraski nie zabijają wyrazistością.
siara1939 napisał(a):Sklejaj sobie i moze za pare lat tez bedziesz mial paru pochlebcow, coby w Twoich warsztatach wypisywali achy i echy....A pozatym, jak Ci się tak tutaj nie podoba, to wiesz co mozesz zrobic, aby taka sytuacja Cie wiecej nie irytowala.
Kuba Plewka napisał(a):Przepraszam, że się źle dowiedziałem i wyszło na moje.
Kuba Plewka napisał(a):Prawidłowego najwcześniejszego wzoru z tego co się dowiedziałem nie ma...
Kuba Plewka napisał(a):...z montowaniem tego krzywego kadłuba i wyniesionej płyty nadsilnikowej...
A niby co wyszlo na Twoje? Pierwszy Twoj post w tym watku wykazuje, ze nie miales pojecia, o czym pisales:
esli budowales ten model, powinienes wiedziec, ze jego pasowanie nie pozostawia nic do zyczenia.
Cala reszta to typowe dla Ciebie, najwyrazniej podyktowane brakiem argumentow czepianie się slowek. Ja w tym nie bede bral udzialu.

Jeszcze raz: zle się dowiedziales.
Kuba Plewka napisał(a):Jarek, zerknijmy na Twój model. Pokażesz?
Kuba Plewka napisał(a):Ja pokażę Ci swój. Zacząłem budować ale mnie zezłościł i poszedł do ludzi.
Kuba Plewka napisał(a):Prawidłowego najwcześniejszego wzoru z tego co się dowiedziałem nie ma...
Kuba Plewka napisał(a):[1] Gąsienice czołgu Tiger początkowej produkcji są unikalne, spotykane są ogniwa symetryczne.
Żaden producent nie produkuje tych symetrycznych gąsienic poprawnych. Gąsienice z modelu nie są poprawne. Są symetryczne ale mają pełny ząb. Nie są więc poprawne.
Kuba Plewka napisał(a):[2]Wziąłem więc "initiala" bo leżał najbliżej, na sucho poskładałem i wyszły te same problemy.[b]
Kuba Plewka napisał(a):[3] Modele 3 in 1 wypakowane były dodatkami. Tu kwestia uznaniowa, co się komu podoba. Dla części lufa, blaszki i pierdoły typu sprężynka do imitacji odrzutu lufy to bezwartościowe świecidełka.
Kuba Plewka napisał(a):Podoba mi się to, co robi Bathin przerabiając model Tamki do standardu "Initial".
Jarek napisał(a):Bathin, ale Ty wiesz, ze model z zalozenia bedzie obarczony trudnym do usuniecia bledem merytorycznym? Mianowicie prawidłowe gasienice do wersji Initial produkuje wylacznie Dragon, zalaczajac je do wspomnianego przez Ciebie, pierunsko drogiego i skrajnie trudno dostepnego zestawu.
Bathin napisał(a):Chcę zrobić zimową "112" z s.Pz.Abt. 501.
Marek Jaszczołt napisał(a):...Zima w Afryce hmm to ciekawe
Kuba Plewka napisał(a):Jarek proszę nie próbuj mnie tu zdyskredytować...
Kuba Plewka napisał(a):Prawidłowego najwcześniejszego wzoru z tego co się dowiedziałem nie ma, dodatkowo gąsienice DML mają pełny ząb zamiast perforowanego.
Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości