Ciekawy ten 28551. Ale owiewkę trzeba sobie samemu "wystrugać". Wcale chyba nie jest też pewne, że ten pierwszy ma poszycie skrzydeł inne niż F-3. Zewnętrznie może się różnić tylko "szkłem". Schemat malowania chyba zupełnie standardowy. Faktycznie byłbyś oryginalny robiąc hellcata z nietypową osłoną kabiny.
Zobacz jeszcze tu:
http://www.greendyk.nl/WWII-fighters/PLANES/GRUMMAN-F6F3-F6F5/index.html. W połowie strony podejrzany, podpisany jako F-3 samolot w malowaniu GSB z dziwną osłoną kabiny - czyżby 28551 nie był jedyny? Ale może to licha jakość zdjęcia.
Przepraszam, że jeszcze podrążę OT (mam nadzieję, że Marek mi wybaczy bo temat nocnych Hellcatów wypłynął też przy okazji jego poszukiwań trójkolorowego F-5 na innym forum). Rozumiem, że F-3E od F-3N można odróżnić po typie radaru, a raczej jego obudowy (a może nie?).
Publikacja Kagero "Hellcat. Legenda Pacyfiku" mówi, że pierwszym seryjnym (czy też fabrycznym) F-3N był BuNo 41764

Samolot ma nowy wiatrochron i adekwatną do serii dolną część osłony silnika.
Ale znalazłem też w sieci zdjęcie egzemplarza z fabryczną obudową radaru, starym typem wiatrochronu i starą osłoną slnika (klapki ze spodu powinny zniknąć od BuNo 3999).

to wygląda na jakiś samolot testowy/prototyp, ale w In Action są dwa zdjęcia pogłębiające wątpliwości:

samoloty, podczas szkolenia na Chargerze, ze starym typem wiatrochronu (stara osłona z klapkami i osłoną wydechów, BuNo nie znam).
To też przebudowane poza fabryką? Zdjęcie datowane na 5. października 43.
No i jeszcze ten z Guam VF(N)-534, najdziwniejszy. Stara osłona silnika (przynajmniej bąbel, klapek nie widzać) i nowy wiatrochron.

O co tu chodzi? Da się powiedzieć coś o czasie produkcji tych samolotów (przybliżony serial/BuNo), czy to przeróbki polowe, czy standard produkcyjny?