Nie twierdze, ze model jest dobry, napisalem ze uwazam go za poprawny mimo widocznego primitywizmu.
Zabójcza jest monotonia tych linii podziału, nie robiąca różnicy, czy to jest szpara lotki, czy niemal niezauważalny na oryginale podział blach.
Zgoda, linie sa wykonane zbyt mocno, bez finezji. Ale maja ogolnie prawidlowy przebieg i dla mnie taki sposob ich wykonania nie jest bledem, tylko uproszczeniem. Modelarstwo jest pelne uproszczen i rozumiem, ze dla wielu modelarzy tego typu uproszczenie jest nie do przyjecia. Sa na rynku inne zestawy.
Natomiast dla poczatkujacy adeptow sztuki modelarskiej grube linie podzialu maja swoje plusy. Zniosa bez trudu wielokrotne malowanie pedzlem i nadal beda widoczne, a i technike zapuszczania latwiej potrenowac, choc efekt koncowy raczej nie bedzie najpiekniejszy...
Niestety nie udowodniłeś, że jest poprawny. Mimo Twojej obrony nadal widzę tam dyskwalifikujące go błędy.
Nie widze potrzeby udowadniania czegokolwiek, skoro nawet nie zadalas sobie trudu, aby wymienic te "dyskwalifikujace" bledy... Ja tez mialem wrazenie z ogladu, ze model jest wyjatkowo kiepski, ale odzalowalem te kilkanascie pln, by osobiscie zweryfikowac opinie wirtualnych ogladaczy. Okazalo sie, ze nie jest tak zle w odniesieniu do planow, ale nie bede rznal kadluba zeby sprawdzac poszczegolne przekroje haha.
Mam pytanie - masz ten zestaw, ogladales go, czy jestes kolejnym znawca ze zdjec zrobionych przez innych?
Problem, że go zrobił. Ja nadal nie wiem po co?
Zeby zarabiac pieniadze! Jesli metoda wypuszczania nowych-starych modeli sie nie sprawdzi, to najwyzej firma padnie. Ja tam plakac nie bede, choc darze znaczek Airfixa sentymentem. Mam czyste sumienie, bo ja swoja "cegielkie" juz wykupilem!
PS Zestaw jest bardzo prosty, takze jak skoncze obecne projekty to sie poswiece, skleje go "z pudelka" i bede mogl na pewno powiedziec wiecej na temat spasowania, wymiarow i ogolnego wrazenia.