F8F Bearcat 1/48 Academy

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: F8F Bearcat 1/48 Academy

Postprzez Kuba P. » wtorek, 6 lipca 2010, 11:05

dewertus napisał(a):2. Samolot jest czynny zawodowo, fruwa sobie nad Dien Bien Phu - w tej opcji zacieki na kadłubie są nieteges, reszta jest

No nie do końca:

Obrazek
Kuba P.

Reklama

Postprzez dewertus » wtorek, 6 lipca 2010, 11:27

Kuba,
Nie przekonują mnie te zacieki na CASAie. Mam wrażenie, że te tu przedstawione to poprosu woda, króa jeszcze nie odparowała po deszczu lub myciu - jakos dziwnie układają się one poniżej lini okien i tylko pod nimi, góra kadłuba i sekcja za skrzydłem jest dziwnie czysta. Na modelu Adama zacieki są na całej długości i sugerują nie tylko umorusanie ale i początki korozjii (przynajmniej tak to widzę na swoim monitorze).
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez RAV » wtorek, 6 lipca 2010, 11:38

dewertus napisał(a):Nie przekonują mnie te zacieki na CASAie. Mam wrażenie, że te tu przedstawione to poprosu woda, króa jeszcze nie odparowała po deszczu lub myciu - jakos dziwnie układają się one poniżej lini okien i tylko pod nimi, góra kadłuba i sekcja za skrzydłem jest dziwnie czysta.

Początki powstawania tych zacieków są takie, jak opisałeś. Tylko że wraz z wodą z kadłuba spływa brud i kurz. Cała ta breja koncentruje się na krawędziach okien i stąd ciemniejsze smugi poniżej nich nawet na suchym samolocie (chyba że został niedawno umyty).
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Kuba P. » wtorek, 6 lipca 2010, 11:51

dewertus napisał(a):Kuba,
Nie przekonują mnie te zacieki na CASAie. Mam wrażenie, że te tu przedstawione to poprosu woda, króa jeszcze nie odparowała po deszczu lub myciu - jakos dziwnie układają się one poniżej lini okien i tylko pod nimi, góra kadłuba i sekcja za skrzydłem jest dziwnie czysta.

Te brudne smugi to reguła na naszych Casach. Ciekawe, czy to cecha niebieskiej farby jaką są pomalowane (matowa).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ta to chyba jakaś odmalowana nawet.
Obrazek
Kuba P.

Postprzez spiton » wtorek, 6 lipca 2010, 14:13

spiton napisał(a): Ciekaw jestem czy "lotnicy" mogliby wnieść coś interesującego do pancerki ? ,-)).
subgrafik napisał(a):... podpiłowałbym oponki z przodu po lotniczemu
/dziwne ze chyba nikt tego nie robi i wszystko prawie
- poza DMLowym halftrakiem, zawsze ma opony na kamien :) /

To z cyklu dziś pytanie, jutro odpowiedź ,-))

[/quote]
spiton

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat