_iceboy napisał(a):Jak to spitfire, po prostu brzydki z zasady bycia spitfirem.
Ojej, będziemy mieli lincz na forum - lecę po popcorn
PZDR
_iceboy napisał(a):Jak to spitfire, po prostu brzydki z zasady bycia spitfirem.
_iceboy napisał(a):Jak to spitfire, po prostu brzydki

Slash napisał(a):

Mac Eyka napisał(a):_iceboy napisał(a):Jak to spitfire, po prostu brzydki

Gienek napisał(a):Ale pytania:
serial NH869 według wszelkich publikacji i źródeł (np. http://www.spitfire.ukf.net/p080.htm) to nie FR XIVe lecz FR XIV. Potwierdza to zresztą następujące zdjęcie:
Patrząc na nie widać również wyraźnie numer (statecznik) a jednocześnie ta lokalizacja wyklucza w tym miejscu godło.
1) czy oznacza to, że producent kalkomanii (Freightdog Models) dopuścił się zwykłej konfabulacji co do wersji (skrzydła)?
2) czy oznakowanie również jest zmyślone? Czy też może istniał jakiś inny NH869 (co wydaje się mało prawdopodobne... chyba)?
Malowanie według wielu źródeł (w tym podpis pod zdjęciem powyżej) i mojego przeświadczeniato nie Dark Earth lecz Ocean Grey.
3) Jakie jest więc prawidłowe malowanie FR XIV z SEAC - 28 Dywizjon z 1945?
Dla informacji – przedstawiony na zdjęciu NH869 używany był jeszcze przez ostatnie trzy miesiące wojny...

Dominik napisał(a):Czas odpowiedzieć na wszystkie zarzuty.
3. Priszejding. Jest, ale tak delikatny, że ledwo go widać
Dominik napisał(a):1. Brudzenie. Wiem, że część z Was uważa, że jeśli model nie jest "upaćkany w błocku" to nie jest dobry model. Macie prawo do takiej opinii i szanuję to, ale jestem minimalistą. Wolę lekko okurzyć niż przesadzić z zabrudzeniami.
Dominik napisał(a):Muszę chyba napisać do Freightdog'a z zapytaniem o zdjęcia, na podstawie których przygotowali kalkomanie.
i to jest jak dla mnie bardzo rozsądne podejście.Dominik napisał(a):Następne będą obicia - ale powoli.

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości