Szkice z ksiazki: he Messerschmitt Bf 109 A comprehensive guide for the modeller Part 1 Prototype to `E` Variants by Lynn Ritger

Zdjecia wlasne

_iceboy napisał(a):... jakieś zdjęcia wnęki tylnego podwozia posiadasz?

Dżizas! Siara skąd Ty masz takie foty?

marco2607 napisał(a):Zaczyna wyglądać obiecująco, lubię oglądać Twój warsztat ...

_iceboy napisał(a):jednak zostaję przy Franzisket'cie z Libii
GrzegorzS napisał(a):... Niezbyt dokładnie widzę na Twoich zdjęciach, ale wydaje mi się że ta maszyna nie miała w podkadłubowej chłodnicy poziomej dodatkowej poprzeczki a w modelu chyba ją zrobiłeś.

robmario napisał(a):Ten samolot raczej nie miał owej poprzeczki...

_iceboy napisał(a):
A wg. mnie po oględzinach tejże chłodnicy wydaje mi się że jednak ma. Kwestia interpretacji zdjęcia...
Pozdrawiam

robmario napisał(a):W momencie jak opracowywałem materiały do kolorówek dla janusza Światłonia do Topcolores Luftwaffe over Africa przejrzałem zdjęcia tej maszyny oraz innych Emili E-7 z tej jednostki z tego okresu i stąd wniosek o braku tej poprzeczki. Niby to mało istotny szczegół i nie namawaim Cię do jego korekty zby mocno, ale jak ktoś inny po Tobie sięgnie po to malowanie to warto się nad tym zastanowić.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości