Panowie, dzięki za odzew!
CzarekB napisał(a):Swoja droga, jak się ten model ma do Unimogow w Wojsku Polskim ?
Na moje oko to niczym, brakuje tylko kierunkowskazów...
Niedawno gdzieś koledzy pokazywali zdjęcia ze Świętoszowa i tam chyba był mały walkaround Unimoga.
spiton napisał(a):Chłopaki czy to jakaś misja specjalna z tymi "cywilnymi" modelami ,-))
Początek piękny !! A do samochodu mam sentyment, bo jak zima znajomi wpadają do rowu to ich właśnie taki Unimog wyciąga ,-)). Zresztą z wielka wprawą.
No Unimogi są ekstra a te starsze szczególnie. Tu w Niemczech widzę je na każdym kroku w różnych konfiguracjach.
Macio4ever napisał(a):Rama zapsikana na niebiesko? W cywilach maskujemy, maskujemy!

Wzorowałem się na maszynie gdzie wszystko wygląda na niebieskie, więc poszedłem trochę na łatwiznę.
Kilka zdjęć z jakiegoś tureckiego forum:

Macio4ever napisał(a):Spod szarego wyłazi niebieski na oponach.
Fakt.
Macio4ever napisał(a):Na skrzyni biegów, o ile mnie wzrok nie myli została jama skurczowa. Na dyfrze jest łączenie formy, a w rzeczywistości (zwykle) osłona półosi jest rurą.
Coś idzie wzdłuż pokrywy zaworów, co chyba jest nadlewką. Podkreślam słowo chyba, bo się nie mogę wślipić.
Model miał tyle nadlewek i jamek, że straciłem do niego cierpliwość.
Wydawało mi się jednak, że usunąłem wszystko.
Nie będzie tych błędów widać...
Macio4ever napisał(a):Generalnie rozumiem, że będzie sterany. Natomiast nawet bardzo sterany samochód będzie miał świecące tarcze hamulcowe, amorek będzie uświniony ale ze śladami oryginalnego koloru, to samo sprężyny itd. Rozumiem, że np tarcze nie są skończone ale takim sposobem będzie chyab trudniej osiągnąć efekt.
Generalnie to model nie jest skończony i dziekuję bardzo za zwrócenie tak szczególnej uwagi!
Roman - protektor jest super tylko częściowo. Odlewy są paskudne...
A ogólnie to i tak nie opony cywilne...