Aha- bylbym zapomnial- niepotrzebnie dawales zblizenie na te czesc.

el Rozito napisał(a):Mam też pewne zastrzeżenia co do koloru i intensywności (grubości) wspomnianych wypełnień.
Kuba P. napisał(a):Już się uporałem z malowaniem skrzydeł, został tylko kadłub i jego przyciemnienie.
Przy okazji przedstawiam bokorys z książki Jagdwaffe - Battle of Britain phase 2 vol 2 oraz zdjęcia samolotu.
Ciekaw jestem Waszych uwag i spostrzeżeń na temat przedstawienia kamuflażu tej maszyny na rysunku.
Na moje oko to ster kierunku był cały żółty, nie tylko szczyt.
el Rozito napisał(a):Czy celowo prezentujesz na zbliżeniu lewego skrzydła, że kalkomanie nie ułożyły się w liniach podziału i w związku z tym wash (czy co tam) wcale ich nie wypełnił?
el Rozito napisał(a):Mam też pewne zastrzeżenia co do koloru i intensywności (grubości) wspomnianych wypełnień.
el Rozito napisał(a):Czekam na następne etapy weatheringu, które na pewno zmienią wygląd modelu i wtedy zobaczymy...
siara1939 napisał(a):Kuba- a te 2 paski na krawedzi splywu to nie powinny byc czerwone?
Aha- bylbym zapomnial- niepotrzebnie dawales zblizenie na te czesc.
Grzegorz2107 napisał(a):Nie wiem czy rozpatrywałeś taką możliwośc, że maszyna miała początkowo cały ster kierunku żółty, a w momencie gdy dodano na kadłubie plamki, to domalowano je również na sterze kierunku, pozostawiając czysty tylko jego szczyt.
Byłyby więc to szarobure plamy na żółtym tle...
Kuba P. napisał(a):Po południu 24 sierpnia 1940 Fritz Beeck wdał się w walke powietrzną podczas lotu nad Anglię, postrzelany samolot awaryjnie lądował na wschód od Londynu.

Jarek Gurgul napisał(a):Kuba P. napisał(a):Po południu 24 sierpnia 1940 Fritz Beeck wdał się w walke powietrzną podczas lotu nad Anglię, postrzelany samolot awaryjnie lądował na wschód od Londynu.
Cały czas zastanawiałem się, dlaczego akurat ten. Teraz już wiem. No i co za zbieg okoliczności...
Może przypomni nam Pan, co wydarzyło się czterdzieści lat później.
Jarek
P.S.
Wszystkiego najlepszego Kuba.
shivadog napisał(a):Zmiana kodu 3 z przodu - gratulacje!
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: SnaQ i 15 gości