Jaworzno 10-12 września 2010

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Jaworzno 10-12 września 2010 r.

Postprzez Paweł O. » czwartek, 9 września 2010, 19:47

Witam. Ujmę to w ten sposób, impreza zaczyna się jutro ja mam trochę miękkie kolana :mrgreen: patrzenie jak inni piją to masochizm. Więc kapral w Jaworznie Cola a jak będę na gościnnych występach to się wyrówna :P .
Wszystkim wybierajacym się do nas S Z E R O K O Ś C I i do zobaczyska.
Paweł O.
Paweł O.

Reklama

Postprzez Tomek Hejmo » czwartek, 9 września 2010, 20:00

A ja mam pytanko jak do Was dojechać z Chrzanowa? Dysponuję busami lub pociągiem.

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez Jaho63 » czwartek, 9 września 2010, 20:06

Peat napisał(a):Będę i Ja (jako obserwator) :)

Ja też.
Tomek Hejmo napisał(a):A ja mam pytanko jak do Was dojechać z Chrzanowa? Dysponuję busami lub pociągiem.

Tomek

Rowerkiem 10 minut. :)
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Paweł O. » czwartek, 9 września 2010, 20:51

Witam. Nie udało mi sie nigdy przejechać do Chrzanowa rowerem krócej niż pół godziny. A co się tyczy środka transportu to PKM Jaworzno lub minibusy do Katowic lub Sosnowca, przystanek Osiedle Stałe.
Pozdrawiam.
Paweł O.
Paweł O.

Postprzez Jaho63 » czwartek, 9 września 2010, 21:04

Paweł O. napisał(a):Nie udało mi się nigdy przejechać do Chrzanowa rowerem krócej niż pół godziny

Mnie pewno też by się nie udało, ale wziąłem poprawkę na młodzieńczy wigor Tomka. :)
Jaho63

Postprzez Tomek Hejmo » czwartek, 9 września 2010, 21:43

Za info dziękuję :)

Wigor w moim wieku? Ja już mam biedę na krzesło przy biurku się wdrapać ;o) Może się uda spotkać Januszu :)

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez Jaho63 » piątek, 10 września 2010, 19:18

Ja się wybieram w sobotę tylko. :oops: Niedziela zajęta.
Jaho63

Postprzez -NoName- » sobota, 11 września 2010, 15:14

Sobota w Jaworznie rozpoczęła się dość interesująco 8-) Ujmę to tak- ruch w interesie z pewnością jest- chyba Paweł O. się nie spodziewał- zyski przyjdzie porachować później 8-) Głowa do góry jeszcze niedziela i po zawodach. Jak na pierwszy raz jest ok. :->
-NoName-

Postprzez Chrupek » sobota, 11 września 2010, 15:54

Witam! Wg mnie to ilość zawodników przeszła najśmielsze oczekiwania organizatorów. Modelarze wygłodzeni przerwą wakacyjną zjechali na pierwszy wrześniowy konkurs w dużej liczbie osób a tym bardziej modeli.
Salki są za małe!! Jeżeli nie ma większych to powinni zapewnić ze dwie no może trzy i np: podzielić tematycznie - Lotnictwo, Broń Pancerna, Pojazdy osobowe. Dodatkowo nieporozumieniem jest władowanie do jednej kategorii modeli 1:32, 1:48, 1:72 czy nawet 1:144 Jak to potem ocenić? Nawet na niewiele większym konkursie w Będzinie ( bez obrazy proszę :) ) jest wyraźny podział na kategorie wg Skali. Mój kolega rozważał nawet możliwość nie wystawiania się ze względu na "tłok" na stołach i zabezpieczenie chodźby przed dociekliwymi rączkami pociech.
Reasumując : Fajnie że w naszej okolicy wyrusł nowy konkurs, fajnie że na początku roku szkolnego , tylko prośba do organizatora : PAWEŁ postarajcie się na rok następny o większą liczbę sal wystawowych. Będzie i bardziej przejżyście i bardziej bezpiecznie. Innym tematem jest oszałamiająca giełda ! Szkoda naprawdę szkoda że pojawił się tylko jeden wystawca ale to już nie zależy chyba od organizatora (miejsce na giełdę widziałem dość sporo )
Pozdrawiam i życzę organizatorą wytrwałości w organizacji następnych konkursów myślę że zebrane doświadczenie z tego roku zaowocuje na przyszłość . :)
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Jaho63 » sobota, 11 września 2010, 16:03

No tak, giełda symboliczna, ale z tym się liczyłem. Natomiast modeli wiele ciekawych, choć faktycznie salka mała, niektórzy wystawiający rezygnowali z wystawiania części swoich, przywiezionych na wystawę eksponatów. Ogólnie pozytywnie, choć porównanie z Bytomiem to na razie jeszcze daleko, daleko. ;o)
Mój faworyt:
Obrazek
Jaho63

Postprzez Chrupek » sobota, 11 września 2010, 18:02

Tylko w której kategorii? Bo ja tam widziałem pięknego F-4 j w 32-ce z plastiku oczywiście
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez -NoName- » sobota, 11 września 2010, 18:18

Powiem tak początki bywają trudne. Racja ciasno i brak bezpieczeństwa dla naszych zabawek, ale reasumując każdy na każdym konkursie znajdzie coś do czego się doczepi, co mu nie pasuje. A przecież w tym wszystkim chodzi o modele, ich klasę, jakość, niepowtarzalność. Nie ma co się czepiać, jak na pierwszy raz całkiem nieźle. Mówiąc w żartach na drugi raz niech organizator napisze w regulaminie ile posiada sal, stołów to może my modelarze się dostosujemy i nie przyjedziemy z całym swoim arsenałem :lol:
-NoName-

Postprzez kapral » sobota, 11 września 2010, 18:20

Bardzo fajnie, że jest nowy konkurs. Ja rozumiem, że "pierwsze koty za płoty", ale właśnie po to, żeby później było lepiej to już teraz trzeba pewne rzeczy odnotowywać.
1. Rozszerzyć podział na skale, bezwarunkowo. (najprościej porównać z innymi konkursami)
2. Niezrozumiałe dla mnie wymieszanie plastików i kartonów (dlaczego dioramy wylądowały na górze? A część
kartonów na dole?) Są dwie sale, więc prosty podział: tu kartony tam plastiki.
3. Wąskie stoły wystawiennicze i brak zabezpieczenia. Modele zostawiliśmy, ale co będzie jutro, zobaczymy.
4. Wjazd i parking. Nie wiem czy coś się da z tym zrobić, ale wjazd jest tragiczny, a parking malusieńki.
Tym nie mniej wielkie podziękowania dla organizatorów za podjętą próbę.
kapral

Postprzez Jaho63 » sobota, 11 września 2010, 18:36

Chrupek napisał(a):Tylko w której kategorii? Bo ja tam widziałem pięknego F-4 j w 32-ce z plastiku oczywiście

E, tak bez kategorii, od serca. :)
Jaho63

Postprzez Chrupek » sobota, 11 września 2010, 18:40

The BEST OF SHOW :)
Chrupek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea