Witam! Wg mnie to ilość zawodników przeszła najśmielsze oczekiwania organizatorów. Modelarze wygłodzeni przerwą wakacyjną zjechali na pierwszy wrześniowy konkurs w dużej liczbie osób a tym bardziej modeli.
Salki są za małe!! Jeżeli nie ma większych to powinni zapewnić ze dwie no może trzy i np: podzielić tematycznie - Lotnictwo, Broń Pancerna, Pojazdy osobowe. Dodatkowo nieporozumieniem jest władowanie do jednej kategorii modeli 1:32, 1:48, 1:72 czy nawet 1:144 Jak to potem ocenić? Nawet na niewiele większym konkursie w Będzinie ( bez obrazy proszę

) jest wyraźny podział na kategorie wg Skali. Mój kolega rozważał nawet możliwość nie wystawiania się ze względu na "tłok" na stołach i zabezpieczenie chodźby przed dociekliwymi rączkami pociech.
Reasumując : Fajnie że w naszej okolicy wyrusł nowy konkurs, fajnie że na początku roku szkolnego , tylko prośba do organizatora : PAWEŁ postarajcie się na rok następny o większą liczbę sal wystawowych. Będzie i bardziej przejżyście i bardziej bezpiecznie. Innym tematem jest oszałamiająca giełda ! Szkoda naprawdę szkoda że pojawił się tylko jeden wystawca ale to już nie zależy chyba od organizatora (miejsce na giełdę widziałem dość sporo )
Pozdrawiam i życzę organizatorą wytrwałości w organizacji następnych konkursów myślę że zebrane doświadczenie z tego roku zaowocuje na przyszłość .