Jagdpanzer IV L/70 [1:35]

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Jagdpanzer IV L/70 [1:35]

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 9 września 2010, 21:27

A propos: Nauczycielka mojej córki powiedziała, że ostatnio od jednej z uczennic dowiedziała się, że mężczyźni mają "worki maszynowe" :mrgreen:
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Reklama

Postprzez Iwan » poniedziałek, 13 września 2010, 16:33

ROMAN napisał(a):Bardzo ładnie zaczyna Ci to wychodzić. Podoba mi się. Tak wtrąciłem o tym zmywaczu Wamodu bo kiedyś coś zmyłem i zmechacił mi się plastik. Ale jak widzę Tobie wyszło to bardzo dobrze.
Kiedyś zrobiłem ten model. Pamiętam, że miałem pewne kłopoty ze sfotografowaniem tego modelu ponieważ wydał mi się jakoś mało fotograficzny przez swoją bardzo niską budowę.

Do tej pory nie spotkałem się z sytuacją, gdy zmywacz firmy wamod tak agresywnie zadziałałby na plastik. Może to jakieś specyficzne tworzywo było? Niemniej jednak to tylko moje domysły. A za słowa uznania dziękuję.

bartek72 napisał(a):Piękne te dwa wory z tyłu pojazdu. Czy wam też się z czymś kojarzą? :mrgreen:

:mrgreen:

koperek napisał(a):Ładnie poprawiłeś kamuflaż :D

Przy ostatniej warstwie użyłem farb XF-60 i XF-68 od Tamiyi. To lekko wpłynęły na zmianę kolorystyki. No i krawędzie poprawiłem. Więc w końcu jest w miarę OK.

piotr dmitruk napisał(a):A propos: Nauczycielka mojej córki powiedziała, że ostatnio od jednej z uczennic dowiedziała się, że mężczyźni mają "worki maszynowe" :mrgreen:

Czego to w szkołach teraz uczą...

Wracając do tematu Jagdpanzera:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Powoli zbliżam się do końca. A póki co zajmę się poprawkami błota itp., a także pomalowaniem tobołków i kanistrów z płyty silnikowej. I jeszcze te paskudne ślady na ogniwkach dodatkowego odcinka gąsienicy do zaszpachlowania... nigdy więcej starych dragonów :evil:
Pozdrawiam
Iwan
Iwan

Postprzez Iwan » poniedziałek, 20 września 2010, 15:45

Kolejne zdjęcia Jagdpanzera. Już niedługo model zawita w galerii, ale kilka elementów pozostało jeszcze do dopracowania.
Dodałem okopcenia na lufie i tłumikach, pomalowałem tobołki (czeka je jeszcze wash), tak samo jak zapasowe ogniwka gąsienic. Błoto prawie gotowe.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Iwan
Iwan

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat