do osób nad wyraz "życzliwych" i prawych, czy bardziej wyznawców nowej religii jaką jest Poprawność Polityczna to co zostało użyte oraz forma wyrazu czy też stylistyka nie mogły zostać użyte przeciwko autorowi posta z podaniem naruszenia przez niego praw autorskich. Osoba która poczuła się urażona poprzednim postem i jednym zdaniem w nim zawartym najwidoczniej nie do końca wie o co chodzi z prawami autorskimi. A wskazane przeze mnie oryginalne pochodzenie oraz fakt kupna wynika z rzetelności oraz chęci podzielenia się tą wiedzą. W momencie zakupu nie było podane pochodzenie danej figurki, a zatem nie było mi to wiadome. Dopiero po pewnym czasie od daty zakupu dotarłem do wersji oryginalnej. Jeżeli chodzi o samo łamanie prawa autorskiego to chodzi tu o nie autoryzowane kopiowanie, rozpowszechnianie oraz nabywanie korzyści majątkowych. Natomiast to co niby miało być złamaniem prawa autorskiego było czymś zupełnie innym. I teraz każdy użytkownik forum będzie musiał się zastanowić nad wypowiadanymi słowami by nie okazało się że łamie czyjeś prawa autorskie lub też czyjeś przekonanie o znajomości prawa.
Tym przydługim i nudnym wstępem przechodzimy do meritum czyli tytułowego Predatora. Zastanawiałem się początkowo czy wrzucić to szkaradztwo tu jako figurkę czy może do działu SF. Zdecydowałem jednak tu bo jak by nie było jest to figurka:).
W oryginalnej pozie ma ona paszcze odsłoniętą i jako alternatywę wyrwany kręgosłup z czaszką. Uznałem że nie jest to ciekawe i postanowiłem ukryć "brzydala" dorabiając mu dodatkowo parę rzeczy (w tym działko, włoso-dredy, pojemnik na plecach, dysk i parę drobniejszych dupereli takich jak przewody czy kable). Jeżeli chodzi o malowanie to użyłem to co miałem czyli miszmasz oleji i akryli. Elementy dodatkowe w postaci liści i czaszki są jako dekoracja dodatkowa.
Zapraszam do komentowania oraz uwag co do brzydala.

A na koniec czarno biały:

Pozdrawiam