skrzat16 napisał(a):Mam pytanie odnośnie zapasowych gąsienic zamocowanych na przednim pancerzu, który osłaniał przekładnię.
Trochę szperałem w zdjęciach wozów z 507 i prawdę mówiąc to nie widziałem aby któryś wóz miał tam zamocowane zapasy.
Kończę tez wóz z nr. 203 i niestety nie mama zdjęcia z przodu, ale żaden pojazd z tego batalionu ,na przedstawiający przód nie ma gąsienic.
Może zasugerowałeś się tymi zdjęciami gotowego modelu![]()
http://www.themworkshop.com/mstudio/img ... te_001.jpg
Jak się mylę to proszę skoryguj mnie![]()
Pozdrawiam
Wiesz co... no chyba się nie mylisz. Pomyślełem, ze skoro jest dopancerzony wszedzie dodatkowymi ogniwami, to w teorii logiczne jest, żeby dodatkowe ogniwa były na przednim pancerzu przez przekładniami. Przeglądnąłem zdjęcia z książek i faktycznie, nigdzie nie widzialem Tygrysów z 507 z dodatkowymi ogniwami z przodu. Może warto usunąć
Tego modelu nie widziałem, ale ciekawy. malowanie wężyków ma chyba nieodpowiednie, ale może tak być. Dlaczego on ma lufę w kolorze panzergrau, tego nie wiem
Ja raczej sugerowałem się Tygrysami z Książki Wydawnictwa osprey, właśnie o malowaniu Tigerów I w różnych wersjach.
Ja zrobiłem zasobnik z blasze i pomalowałem podkładem, dokleiłem do wieży. Dziś zrobiłem tylko pre-shading na czarno. Miałem zacząć malować, a zobaczyłem, że skończyła mi się jedna Vallejo Air. Był to kolor podstawowy do stworzenia bazy. muszę jutro kupić i wtedy pomaluję calość. Efekt dzisiejszego męczenia poniżej.
Aaaaa.... jeszcze jeden fakt. Ktoś z was pisał o zapasowych ogniwach na wieży. Otóż będą szpile z łbami, ale później je wstawię. Narazie jest drucik prowizorycznie
Na zasobniku były jakieś paprochy, ale już są usunięte. Wygładziłem też tam, gdzie to było widać na zdjąciach
ETAP 2 - Pre-shading