1. Wojna Libańska "Równowaga sił" 1:35

Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.

Re: 1. Wojna Libańska "Równowaga sił" 1:35

Postprzez Arnisan » sobota, 27 listopada 2010, 15:12

Moim zdaniem masz problem z malowaniem metalowych elementów. Widziałem w swoim dość krótkim życiu (22 lata) dużo dobrze pomalowanych metalików, łącznie z nmm i chrom nmm (zresztą sam malowałem dużo mieczy, toporów itp.). Warstwa farby wydaje mi się za gruba przez co zamiast gładkiej powierzchni otrzymujesz chropowatą fakturę. Może z daleka to wygląda w porządku, ale z bliska razi (przynajmniej mnie). Powodzenia w dalszych pracach!
Arnisan

Reklama

Postprzez piotr_5e3 » sobota, 27 listopada 2010, 17:57

Nie, bo nie zabijali cywilów w zamachach. To była partyzantka.
piotr_5e3

Postprzez :piaskov: » sobota, 27 listopada 2010, 18:33

piotr_5e3 napisał(a):Nie, bo nie zabijali cywilów w zamachach.

A skąd wiesz, że Libańczycy zabijali?
Pozdrawiam
Łukasz Piaskowski
Obrazek
:piaskov:

Postprzez piotr_5e3 » sobota, 27 listopada 2010, 18:50

Tutaj masz cytat z wikipedi:
Państwa arabskie uniemożliwiały Palestyńczykom absorpcję na swoim terytorium, wykorzystując ich niezadowolenie do wywierania nieustannego nacisku na Izrael. W licznych obozach uchodźców powstawały komórki nielegalnie działających organizacji terrorystycznych, których działalność z czasem uzyskała państwową akceptację i wsparcie ze strony arabskich rządów. Jedną z najważniejszych palestyńskich organizacji terrorystycznych była Organizacja Wyzwolenia Palestyny (OWP). Początkowo koncentrowała ona swoją działalność w Jordanii, jednak od 1968 rozpoczęła zakładanie swoich baz na południowo-zachodnich stokach góry Hermon w południowym Libanie. Rząd libański w pełni akceptował obecność palestyńskich terrorystów i popierał ich międzynarodową działalność terrorystyczną.
(http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_liba%C5%84ska)

EDIT:
Arnisan napisał(a):Moim zdaniem masz problem z malowaniem metalowych elementów. Widziałem w swoim dość krótkim życiu (22 lata) dużo dobrze pomalowanych metalików, łącznie z nmm i chrom nmm (zresztą sam malowałem dużo mieczy, toporów itp.). Warstwa farby wydaje mi się za gruba przez co zamiast gładkiej powierzchni otrzymujesz chropowatą fakturę. Może z daleka to wygląda w porządku, ale z bliska razi (przynajmniej mnie). Powodzenia w dalszych pracach!

Wiem :-|
Muszę lepiej rozcieńczać farbę
piotr_5e3

Postprzez Sherman » sobota, 27 listopada 2010, 18:58

piotr_5e3 napisał(a):A co do pogniecenia, to ten czołg dużo przeszedł. Spadła na niego lawina kamieni :mrgreen:

FACEPALM

Pojęcie "terroryści" jest co najmniej względne... ale to temat do innej dyskusji.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez piotr_5e3 » sobota, 27 listopada 2010, 19:00

Sherman napisał(a):FACEPALM

Ok. Zaszpachluję to wgniecenie na jarzmie, jak tak bardzo wam się nie podoba :P
piotr_5e3

Postprzez Panzer » sobota, 27 listopada 2010, 22:51

Podoba nie podoba tu nie ma znaczenia. Takie wgniecenie jest po prostu nierealne. Poczytaj sobie jaką grubość miało to jażmo, jaką technologią i z czego było robione i wtedy zdasz sobie sprawę, że takie wgniecenia są po prostu nierealne. A pisanie o pociskach burzących, czy lawinie kamieni to już bzdury kompletne są. Albo robisz coś z sensem, albo przenieś relację do działu SF, bo na razie to mało co się tutaj kupy trzyma.
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez :piaskov: » niedziela, 28 listopada 2010, 10:17

piotr_5e3 napisał(a):Rząd libański w pełni akceptował obecność palestyńskich terrorystów i popierał ich międzynarodową działalność terrorystyczną.

Ale to dotyczy Palestyńczyków, a ty napisałeś:
To są libańscy terroryści...
Pozdrawiam
Łukasz Piaskowski
Obrazek
:piaskov:

Postprzez piotr_5e3 » niedziela, 28 listopada 2010, 11:05

Przepraszam za uproszczenie. To są "palestyńscy terroryści prowadzący swoją działalność z terenu południowego libanu przy pełnej akceptacji tamtejszego rządu"

Jarzmo już zaszpachlowane.
piotr_5e3

Poprzednia strona

Powrót do Dioramy - warsztat