Marek Naja napisał(a):Skoro lotki się wyjaśniły, to może jeszcze i te geometryczne a la Pablo przebarwienia na płatach?
Marek Naja napisał(a):Skoro lotki się wyjaśniły, to może jeszcze i te geometryczne a la Pablo przebarwienia na płatach?

Marek Naja napisał(a):...jeśli cała różnica ma polegać na tym, że teraz zapuszczę dodatkowo washa.

Wykonałem do tej pory porządnie na 2 modelach i zapewniam, że w witrynce, w sztucznym oświetleniu nawet nie modelarze zadają pytanie „ o, pogięte, z czego to zrobione?”tankmania napisał(a):Owszem, a później się wstawia do witrynki z rozproszonym światłem sufitowym i nic nie widać.
Gienek napisał(a): śmieszne chińskie dziurki/nity. Niezłe wyzwanie do sprowadzenia ich do - nie dość, że prawidłowego, to atrakcyjnego wyglądu
Gienek napisał(a): Chcesz trochę ciekawostek o swoim FM-1 czy powinienem się już wyłączyć?
Gienek napisał(a):Popatrz na to powiększenie które zrobiłem z fragmentu Twojego modelu i na te śmieszne chińskie dziurki/nity. Niezłe wyzwanie do sprowadzenia ich do - nie dość, że prawidłowego, to atrakcyjnego wyglądu.

Marek Naja napisał(a):ostatni samolot poskładałem 20 lat temu, a wtedy parę półek w 1/72 zapełniłem. No i teraz szczerze mówiąc nie chce mi się wracać do tego samego. Bo dla mnie nie ma różnicy, że maluję teraz innymi farbkami niż Modelaki jeśli cała różnica ma polegać na tym, że teraz zapuszczę dodatkowo washa.
Jaho63 napisał(a):Gienek, tylko nie wiemy na pewno czy tutaj realizm był priorytetem, czy tylko wiarygodność wyglądu. Dla mnie ten panelowy wstęp był ciekawy, teraz trochę odstaje jednolita biel gwiazd, ale z wyrokowaniem bym się jeszcze powstrzymał.

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):to 'odręczne' oznaczenie za szoferką mogłeś faktycznie z ręki namalować, było by wielokroć bardziej przekonujące
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości