Kuba P. napisał(a):http://deutscheluftwaffe.de/archiv/Bilder/Flugzeuge/ABC/f/Fw%20189/album/index.html
Zdjęcia plus użyteczne rysunki z Handbucha.
Tu trochę fajnych zdjęć.
http://englishrussia.com/index.php/2009 ... ial-shots/
Kolor wnętrza może być przemitem dyskusji, w każdym razie na jedynym zachowanym 189 a dokładniej we wraku wewnątrz kabiny dominującym kolorem był RLM 66. Stan wraku nie pozwalał jednoznacznie określić jakiego koloru były wszystkie elementy wyposażenia. Jest możliwe, że jakieś pojedyncze elementy były pomalowane farbą RLM 02 ale to raczej wyjątek od reguły.

Okrach napisał(a):Zwroccie uwage na kontrast pomiedzy kombinezonami lotniczymi lotnikow a odcieniem wnetrza, ktore jest CIEMNE.

Okrach napisał(a):Kuba, "dominujacym kolorem"??? Przepraszam ale musze stanowczo zaprotestowac.
Tym razem to chyba sam nie wierzysz w to co piszeszKokpit tego JEDYNEGO (V7+1H) BYL w kolorze RLM 66 i tez w takim kolorze zostanie odtworzony...
Zwroccie uwage na kontrast pomiedzy kombinezonami lotniczymi lotnikow a odcieniem wnetrza, ktore jest CIEMNE.

Kuba P. napisał(a):Ja naprawdę wiem co piszę
Kuba P. napisał(a):Potem bym się zastanawiał czy miejscami nie pobawić się z kolorami i nie wrzucić RLM 02 ale dopóki nie widziałem lepszych fotek kabiny tego 189 Pearce'a to jest to właśnie to zostawianie niezamkniętych drzwi.
CzarekB napisał(a):Na pewno nie machnę całości jednym kolorem czarno-szarym bo to jest bez sensu, ale podstawa musi być i chyba mamy już jasność, ze jest to RLM 66
CzarekB napisał(a): Dziękuje bardzo za linki, dziękuje tym co napisali na priva, dziękuje za opinie.
Fajna jest ta książka po niemiecku ale kurde, kosztuje prawie 40 Euro, raczej ja sobie odpuszczę.
Dziękuję jeszcze raz i oczywiście zapraszam do dalszej dyskusji.
Czarek.
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Co prawda pytanie nie o wnętrze, a o zewnętrze, ale w temacie tego samego samolotu..
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy dobrze mi się wydaje, ze śmigło w tym samolocie było drewniane z metalowym okuciem na krawędzi natarcia?

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości