Chciałbym rozpocząć wątek warsztatowy mojej dioramy z frontu wschodniego. W mojej koncepcji całej scenki przedstawiać ma ona atak niemieckiego żołnierza na jadącego t-34 oraz znajdujących się w pobliżu czerwonoarmistów. Elementem ‘łączącym’ te dwie strony będzie niemieckie opuszczone (być może częściowo zasypane) działo 7,5 cm PAK 97/38. Ramy czasowe scenki określam na lato 1943r a miejsce po prostu gdzieś na froncie wschodnim. Skala to 1:35.
Jak można zobaczyć na poniższych zdjęciach wstępnie ukształtowałem teren, figury są w trakcie składania, natomiast teciak jest już malowany. Pak jest niekompletny, brakuje mu osłony i paru części. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyglądała budowa pojazdu zapraszam do wątku viewtopic.php?f=16&t=12964. Kadłub czołgu jest w kolorze podkładu, ponieważ usuwałem z niego farbę. Wieża jest już w kolorze zielonym.
Kilka ujęć wstępnej przymiarki scenki. Działo w moim założenie miało być elementem scalającym kompozycję miedzy niemieckim żołnierzem a teciakiem i jednocześnie częściową zasłoną atakującego, który ma rzucać granatem. W lewym górnym rogu dioramy prawdopodobnie znajdzie się drzewo bo jest tam trochę wolnej przestrzeni. Myślę, że fajnie będzie też porozrzucać wokół działa trochę niemieckiego wyposażenia, jakieś łuski czy skrzynie po pociskach. Zobaczymy jak to się potoczy podczas budowy.

Mile widziane komentarze
Pozdrawiam