Jaho63 napisał(a):to napisz tylko o których planach myślisz (do których Tamka pasuje dobrze?), bo to zainteresuje większe grono czytających ten wątek.
Otóż to właśnie
Jaho63 napisał(a):to napisz tylko o których planach myślisz (do których Tamka pasuje dobrze?), bo to zainteresuje większe grono czytających ten wątek.

Przemek - MaXus napisał(a):a co z kabiną?
Moja Tamka leży na razie zafoliowana i niezbyt mam ochote wycinać kadłub, skrzydła itp z ramek tylko po to żeby je przyłożyć do tych czy tamtych planów... Producent modelu z reguły wzoruje się na wybranej dokumentacji i po dotarciu do niej zawsze uzyskamy niemal 100% zgodności z planami. Póki nie ma jedynych i obowiązujących wzorców planów samolotów w Sevres pod Paryżem haha, to jest to kwestia akademicka które i gdzie zamieszczone plany są wierniejsze. Ogładałem zdjęcia modeli Tamajki wykonanych z pudła i jak dla mnie wygląd zewnętrzny jest OK. Nie potrafię wyłapać jakichś rażących różnic w stosunku do zdjęć prawdziwego samolotu. Kwestię (nie)zgodności wymiarowej Airfix vs Tamiya sam Jaho podniosłeś, także może trochę rozwiniesz temat, zamiast mnie podpuszczać???to napisz tylko o których planach myślisz (do których Tamka pasuje dobrze?), bo to zainteresuje większe grono czytających ten wątek.
Jaho63 napisał(a):... konkretnego wnętrza do Mk.XIX nie znalazłem.

Przemek - MaXus napisał(a):Prace zaczęły przypominać samolot
Jaho63 napisał(a):Wybacz Przemek, chyba jeszcze mnie trzyma od Sylwestra.
Możemy tu niejednokrotnie obserwować zaciekłe dyskusje, ostre konflikty, ale większość z nas ma te same odczucia, kiedy pierwszy raz model nabiera bryły, zaczyna przypominać utrwalone z dziesiątków zdjęć, filmów sylwetki.
To jest coś, co wydawałoby się powinno nas łączyć.
Chyba za późno zauwazyłem, ale wnęki podwozia jak i cała wewnętrzna konstrukcja kadłuba były malowane grey-green'em... Poszukaj jakiegoś walk-arounda Mossie, np Squadron Signal Nr 5515, to nie będziesz popełniał takich błędów.czy kolor wnęk podwozia będzie akceptowalny? Malowałem MM 1723E Gunship Gray Flat:

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości