Halifax C MK.VII - Airfix 1/72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Halifax C MK.VII - Airfix 1/72

Postprzez GrzeM » sobota, 8 stycznia 2011, 02:04

Psiakość, piękny jest. To znaczy - pięknie go robisz, bo za tą wersją "w ciąży", "na szaro" i z "tępymi silnikami" jakoś specjalnie nie przepadam - ale jest niebanalna przynajmniej... No, w ogóle Halifax jest niebanalny, to jedna z moich miłości z dzieciństwa. Gdy kleiliśmy na początku lat '80 łosie i jaki, tata kolegi miał na szafie właśnie Halifaxa (chyba Airfix, ale nie da głowy czy nie Matchbox) i gdy miał dobry humor, to go zdejmował i można było oglądać... Cudo.

No i stokrotne dzięki za "klątwę" - bo właśnie - z pewnością dzięki Twoim wysiłkom - Revell zapowiedział Halifaxa I/II "new tooling" na jesień 2011. A już byłem bliski kupienia Airfixa...
GrzeM

Reklama

Postprzez hadzi » sobota, 8 stycznia 2011, 10:06

druga komora podwozia na ukończeniu
Obrazek
Teraz zapowiada się kolejna przerwa w budowie, czas wracać do pracy - urlop się kończy. :roll:

GrzeM napisał(a):Psiakość, piękny jest. To znaczy - pięknie go robisz, bo za tą wersją "w ciąży", "na szaro" i z "tępymi silnikami" jakoś specjalnie nie przepadam - ale jest niebanalna przynajmniej... No, w ogóle Halifax jest niebanalny, to jedna z moich miłości z dzieciństwa. Gdy kleiliśmy na początku lat '80 łosie i jaki, tata kolegi miał na szafie właśnie Halifaxa (chyba Airfix, ale nie da głowy czy nie Matchbox) i gdy miał dobry humor, to go zdejmował i można było oglądać... Cudo.

No i stokrotne dzięki za "klątwę" - bo właśnie - z pewnością dzięki Twoim wysiłkom - Revell zapowiedział Halifaxa I/II "new tooling" na jesień 2011. A już byłem bliski kupienia Airfixa...

Dzięki. Sam jestem ciekaw jaki ten Revell bedzie, bo MK.I Special mam w planach ;o)
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez kowaltom99 » sobota, 8 stycznia 2011, 15:20

[/quote]Dzięki. Sam jestem ciekaw jaki ten Revell bedzie, bo MK.I Special mam w planach ;o)[/quote]

Ja miałem w planach zrbić Hali Matchboxa z żywicą Pavli (którą dostałem od hadziego), ale teraz wstrzymam się do premiery Revella.
Obecnie robie Lancastera Revella i jeżeli Halifax będzie tej samej klasy to biorę w ciemno.

Jurku - naprawd extra robota :-)
kowaltom99

Postprzez hadzi » czwartek, 20 grudnia 2012, 00:03

no to po 12 miechach maly progress :mrgreen:
Obrazek
Wklejona slomka imitujaca profil tylnej scianki skrzydla w miejscu laczenia z klapami ;o)

No to wracam do sluchania "ruina imperii" - Sabatonu :szampan:, moze w tym roku jeszcze cos zrobie, bo jak nie to...
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez Hal Bregg » poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 14:58

Witam

Podziwiam Twoją pracę o dawna (na innych forach umieściłeś więcej). Ostatnio sam dłubię B Mk 3 z zestawów n.Revell+Airfix. Mam pytanie- czy szkło przodu kadłuba w Twoim modelu, to Pavla dedykowana zestawowi Matchbox?. Poszukuję jakiejś - ta w zestawie nowego revla jest tragiczna. Airfixowska też.
Hal Bregg

Postprzez hadzi » piątek, 8 sierpnia 2014, 08:25

Szkło to zestaw Falcon-Squadron dedykowany do Airfixa.

Ostatni up date.

Obrazek
Obrazek
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez Hal Bregg » piątek, 8 sierpnia 2014, 08:53

Dzięki za info, muszę spróbować gdzieś dokupić. Model niesamowity (wkład pracy też). Pozdrawiam.
Hal Bregg

Postprzez GUDMUNDUR » piątek, 8 sierpnia 2014, 10:09

Prezentuje się znakomicie :D .
GUDMUNDUR

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat