Macio4ever napisał(a):wygląda o niebo lepiej po dokłądnym toczeniu/szlifowaniu
Wcześniej to była tragedia, gdyby nie klasa Standard to bym go zrobił od nowa z rurek, ale jak widać opłaciło się
Jako, że dzisiaj miałem dzień wolny to praktycznie od 12 z krótkimi przerwami cały czas siedziałem nad modelem. Skończyłem panel ze wskaźnikami (jestem bardzo zadowolony), wykonałem okablowanie, również tylny widelec/wahacz (nie wiem jak się to poprawnie w motocyklach nazywa) został skończony. Pomalowałem rano zacisk Gun Metalem (na zdjęciach nie widać - ta okrągła część zacisku od środku jest jeszcze pomalowana Stainless Steel) i na koniec zrobiłem delikatnego washa całości.
Niestety najpierw zmontowałem tylne zawieszenie a dopiero potem zabrałem się za montaż łańcucha - w tej kolejności się nie udało

Trzeba było rozklejać zawieszenie (przy okazji oberwało się silnikowi - udało się naprawić bez śladu) przełożyć łańcuch i dopiero potem zamontować całość w ramie.

Po zrobieniu zdjęć zauważyłem, że nie podpiąłem kabla od tylnego hamulca

Zostawiłem sobie też utrudnienie na przyszłość, jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak zamontuję tylne koło, opona jest na tyle szeroka że już teraz trudno ją przełożyć, co dopiero jak będzie na feldze. Liczę na to, że uda mi się rozgiąć tylny widelec na tyle żeby przełożyć koło.