Ja trochę nie kumam. Nie wiem czemu chcesz płacić prawie 6 stów za taki sprzęt? Na pewno to przyzwoity aerograf. Czytałem że Procony dla Gunze robi Iwata chociaż w katalogu Iwaty nie znalazłem niczego co wygląda tak samo.
Chodzi mi o to, że przy przesiadce z pIwaty za 150 zł na aerograf za 300 - 400 zł na pewno odczujesz różnicę w wygodzie, łatwości czyszczenia, trwałości itp. Mniejszą (jeżeli w ogóle) w efektach malowania. I za to moim zdaniem, warto wyłożyć ekstra pieniądze. Natomiast nie sądzę i nie wierzę w to, że Procon da ci coś dostrzegalnie więcej niż wyżej wspomniane (H&S, Hansa czy tańsze Iwaty). Za to śmiem twierdzić, że dostęp do części zamiennych będzie gorszy a same części droższe niz u konkurencji. Brak części oraz dokumentacji w ofercie dystrybutora Gunze juz nastraja mnie negatywnie.
Wg. mnie dodatkowa kasa którą zapłacisz pójdzie na wysoki kurs jena, cło i markę Gunze (no bo to specjalny sprzęt dla modelarzy

)
Ceny jakie obecnie oferuje sklep aerografy.com na sprzęt H&S (głównie Evolution i Hansę) są moim zdaniem nie do pobicia. Mieszkam za granicą i przyzwyczaiłem się, że zwykle sprzęt modelarski jest w Polsce droższy lub porównywalny. Ale w tym wypadku jest inaczej. Gdybym miał kupować nowy aerograf, to waliłbym po H&S do Polski jak w dym.
Ostatnio edytowano środa, 12 stycznia 2011, 12:48 przez
HK, łącznie edytowano 1 raz