Jaho63 napisał(a):tankmania napisał(a):Travellospolitus napisał(a):Nie ma co szukać winnych tylko szukać wniosków, które pomogą uniknąć tragedii w przyszłości..
W naturze ludzkiej jest taka zależność, że jak się nie znajduje winnych to nie ma potrzeby wyciągania wniosków.
Problem w tym, że tu się wybiera jednych na ofiarę i potem mówi , aaa nie szukajmy już dalej.
spiton napisał(a):... opiera się (jak zauważył Janusz) na starych założeniach, że 101 lądował...
K.Y.Czart napisał(a):Janusz, cokolwiek by nie mówić, i jakiej wersji się nie domyślać, żadna z nich nie powinna mieć miejsca w państwie, gdzie panuje NORMALNOŚĆ. I temu raczej nie zaprzeczysz.
Marek Naja napisał(a):Nie, my musimy być mistrzami w improwizacji i załatwianiu spraw na "jakoś to będzie".
K.Y.Czart napisał(a):spiton napisał(a):... opiera się (jak zauważył Janusz) na starych założeniach, że 101 lądował...
Sebastian - "operteki" tym bardziej robić nie powienien. O tym autor również pisze (i obszernie uzasadnia dlaczego).
K.Y.Czart napisał(a):spiton napisał(a):... opiera się (jak zauważył Janusz) na starych założeniach, że 101 lądował...
Sebastian - "operteki" tym bardziej robić nie powienien. O tym autor również pisze (i obszernie uzasadnia dlaczego).
Jaho63 napisał(a):Ja mówię o jednym. Nie wiem jakim był człowiekiem pan Protasiuk, może nawet i był pyszałkowatym, aroganckim kowbojem. Nie wiem. Ale dopóki jest możliwość, że był w miarę normalnym facetem, podobnym nam, próbującym jakoś funkcjonować mimo zwierzchników imbecylów, który w sytuacji niebezpiecznej mimo swojego ewidentnego błędu (choć można jeszcze dyskutować nad tym czy PRACODAWCA odpowiednio go przeszkolił) rozbija się o "beton" radzieckiego "współpracownika". To zamiast w pierwszej kolejności wziąć za mordy tych wszystkich, którzy mają umazane łapska (po naszej ale i tamtej stronie), to MY obrabiamy mu "dupsko" na wszelkie sposoby! A on już nie ucieknie, jego wina mogła być zanalizowana i przekazana jako ostrzeżenie. Natomiast ta "nagonka" służy tylko jednemu. Zamydleniem oczu i próbą wyłgania się tych, którymi zainteresować się powinniśmy!
Jaho63 napisał(a):To jest to o czym mówiłem, cała wina na pilocie!?
K.Y.Czart napisał(a):Szkoda, żem ateista bo wskazałbym ci odpowiedniego sędziego.
K.Y.Czart napisał(a):A ja mam nadzieję, że dożyję jeszcze czasów, kiedy cechą narodową Polaków będzie ta właśnie NORMALNOŚĆ*).
*) Ostatecznie zgodzę się na nudę
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości