pik napisał(a):. Może to mieć ewentualnie znaczenie dla oglądających, może oceniających prace i w przyszłości powodować zamieszanie, dlatego podniosłem tę kwestię.
pik napisał(a):...Może lepiej by to było nazwać "modelarstwem klasycznym"?... .
pik napisał(a):OK, Panowie, luzik. To tylko słowa. Dla mnie pojecie "ortodoksyjny" oznacza skrajność, bezkompromisowość, margines... Rozciągając tę kategorię staje się ona po prostu ... mniej-ortodoksyjna lub nawet wcale-ortodoksyjna!Może lepiej by to było nazwać "modelarstwem klasycznym"? To by chyba lepiej pasowało... Pozdrawiam wszystkich!
plastikk napisał(a):Wcinając się w dysputę Vintage/not Vintage...
Stronka dla wielbicieli starego Matchboxa z pełnym[chyba] przekrojem produkcji [i rocznikami].
http://www.matchboxkits.org/index.php

dewertus napisał(a):Grzebiąc w weekend...

Jarek Gurgul napisał(a):...Byłem wczoraj u rodziców i przy okazji sprawdziłem, co tam jeszcze zostało, żeby uzupełnić zapasy vintage w domu.
Oprócz kolejnych KP, Czapli i Jaków, znalazłem kilka rodzynków z Plasticarta - Tu-144, Tu-20, Comet-4 (wszystkie nieruszone) i pomalowany jakąś paskudną zieloną farbą 30 lat temu (niesklejony, części malowane osobno) Beriev-6.
...A ta Catalina, piękna rzecz. Wspomnień czar...Jarek
JGucwa napisał(a):Jarku dołączysz do nas? Mam nadzieję, że Twoja deklaracja jest aktualna?

Powrót do Vintage, czyli wspomnień czar
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość