IPMS Polska/Poland

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: IPMS Polska/Poland

Postprzez T.Z.Kędzierski » czwartek, 9 grudnia 2010, 07:52

Panowie,
jedno mnie cieszy w tej dyskusji, jak by ona nie brzmiała (bo wg mnie nie ważny jest ton wypowiedzi wśród przyjaciół. Ważne żeby dyskutować. Z tej dyskusji bowiem wyłania się obraz tego co oczekujemy od siebie nawzajem – nie ma się tu o co obrażać. Myślę że zaglądających na to forum można nazwać przyjaciółmi choćby przez małe „p” – bo nieprzyjaciele to tu raczej chyba nie zaglądają, a może się mylę?)

„Powiesiłem” pierwszy post w poniedziałek 6-go grudnia, dziś jest 9 grudnia godzina 8:oo rano. nie ma bardziej "rozgrzanego" tematu, jest 45 podpowiedzi, 4 strony, 1216 otwarć.
Zbłąkany wędrowiec po forach otwiera temat a tu taka statystyka – znaczy coś się dzieje. I o to chodzi.
Gdyby zapadła martwa cisza nad tym tematem, świadczyło by to o tym że nikomu ten IPMS jest nie potrzebny, ale jeśli wzbudza emocje .....
Jeszcze raz zatem, dyskutujmy konstruktywnie – jak dobrze się zorganizować, jak zabezpieczyć się przed kolejna padaczką, pomyślcie i już zapraszam do dyskusji w Bytomiu.
Ale żeby tam dyskutować na żywo, trzeba spełnić mały warunek, o którym było wyżej (nie piszę tu jaki żeby nie drażnić lwa). :lol:
Bowiem pamietajcie - nie obecni nie maja racji.
Chcesz znaleźć się w gronie ludzi akceptujących Ciebie takim, jaki jesteś? Przystań do z IPMS Świdnica – ludzi ze Zdolnego Śląska
Kliknij zatem:
http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=17
T.Z.Kędzierski

Reklama

Postprzez imek46 » niedziela, 9 stycznia 2011, 18:43

Czyli jak rozumiem Tomku, aby się przysłuchiwać czy też być na spotkaniu w czasie Festiwalu w Bytomiu trzeba złożyć deklarację członkostwa w IPMS. A co z tymi, którzy by chcieli tylko się przysłuchiwać dyskusji, czy też włączyć się do dyskusji a nie są członkami IPMS. Mają stać za drzwiami. Trochę to dziwne.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez hadzi » środa, 12 stycznia 2011, 14:31

imek46 napisał(a):Czyli jak rozumiem Tomku, aby się przysłuchiwać czy też być na spotkaniu w czasie Festiwalu w Bytomiu trzeba złożyć deklarację członkostwa w IPMS. A co z tymi, którzy by chcieli tylko się przysłuchiwać dyskusji, czy też włączyć się do dyskusji a nie są członkami IPMS. Mają stać za drzwiami. Trochę to dziwne.

Nie moge wypowiadac sie w imieniu Tomka, ale jako zainteresowany uruchomieniem IPMS POLSKA i jeden z tych, ktorzy probowali tego dokonac 6 lat temu, uwazam, ze kazdy ma Prawo sie wypowiedziec i uczestniczyc w dyskusji.
Ja we wlasnym imieniu zapraszam zainteresowanych.
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez Chrupek » środa, 12 stycznia 2011, 15:03

I ja uważam podobnie. Każdy może się przysłuchiwać dyskusji i zabierać głos jednak nie wszyscy będą mieć prawo do głosowania jeśli takie nastąpi.
Pozdrawiam
Marcin Chrupek Chruścielewski
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez S.G » czwartek, 13 stycznia 2011, 17:57

Tak po mojemu to spotkanie w Bytomiu należałoby podzielić na dwie części, na jakiś panel dyskusyjny z wolnym wstępem dla każdego, aby niezdecydowani mieli czas się zdecydować ;o) , oraz część organizacyjna dla zdeklarowanych żeby po prostu nie było bałaganu. Jak na razie czas i program spotkania jest jeszcze nieustalony.
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Postprzez zip-studio » wtorek, 18 stycznia 2011, 14:57

Widziałem na stronie że deklaracje można składać do 15.01.2011r a czy jest możliwość wysłania deklaracji jeszcze dziś?
Będzie rozpatrzona pozytywnie???? :D
zip-studio

Postprzez T.Z.Kędzierski » piątek, 21 stycznia 2011, 13:02

zip-studio napisał(a):Widziałem na stronie że deklaracje można składać do 15.01.2011r a czy jest możliwość wysłania deklaracji jeszcze dziś?
Będzie rozpatrzona pozytywnie???? :D

nie zaglądałem tu dawno i stad brak moich odpowiedzi ale widzę że Szymek już je pozałatwiał - dzięki.
Co do pytania wyżej, trochę mnie dziwi przecież IPMS to przez modelarzy dla modelarzy więc co, po piętnastym zamykamy drzwi i koniec zabawy, reszta stoi za płotem i zagląda przez szpary. Oczywiście nie, ze względów organizacyjnych potrzebuję trochę luzu w terminach dla przygotowania na Bytom paru dokumentów które będą nam potrzebne, a do czego się zobowiązałem.
Ja deklaracje tylko rejestruję, bo jakie miałbym prawo do ich weryfikacji? przecież IPMS nie jest elitarnym klubem z ograniczonym dostępem. Zapraszam zatem w dalszym ciągu wszystkich do składania deklaracji i będę się starał je wszystkie zarejestrować do terminu Bytomia jeśli nie zdążę to przekażę potem pałeczkę komuś kogo wybierzemy do tej funkcji.
Jak do tej pory rejestracja przebiega bez opóżnień, po jej otrzymaniu w ciągu 1-2 godzin jest już na stronie http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=60
a wieczorem ląduje w folderze – kartoteka.
czekam :D
Chcesz znaleźć się w gronie ludzi akceptujących Ciebie takim, jaki jesteś? Przystań do z IPMS Świdnica – ludzi ze Zdolnego Śląska
Kliknij zatem:
T.Z.Kędzierski

Postprzez SKYRAIDER » niedziela, 23 stycznia 2011, 20:49

Witam Kolegów,
Myślę że mogę się na ten temat wypowiedzieć,
członkiem jestem już od dawna, załączone dokumenty o tym świadczą.
Niestety do dzisiaj nie otrzymałem takiej ładnej legitymacji członkowskiej
jak moi koledzy. Organizacja musiała być zarejestrowana na tamte czasy albo
w Urzędzie Wojewódzkim lub sądzie, bez tego nie było możliwości
założenia konta bankowego.
Moim skromnym zdaniem należało by założyć Fundację Modelarzy Plastikowych
gdzie w skład zarządu weszli by członkowie poszczególnych klubów.
Pozyskane środki były by dzielone w zależności od organizowanych zawodów,
zakupy dla poszczególnych modelarni, członków Fundacji.
Opracowany program i statut mam od lat, do tego aby zarejestrować Fundację jest potrzebna
ilość 3 lub 5 klubów z osobowością prawną.
Dla samej idei nazewnictwa, gra nie warta świeczki w dobie dostępu do wszystkiego.
Czy znowu musimy małpować zachód, trzeba by powalczyć z Aeroklubem, przez jakiś
okres czasu walczył Andrzej Ziober, ale rządzili twardogłowi, może teraz trzeba spróbować?

A teraz pytania:
1. komu będą służyły składki wpłacane z terenu Polski przez modelarzy
2. na co będą wydawane zgromadzone składki
3. jakiemu celowi ma służyć założona organizacja

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam

Marek Wierzchowski
SKYRAIDER

Postprzez shivadog » poniedziałek, 24 stycznia 2011, 20:42

Ciach.
Proszę zachowywać poziom dyskusji i trzymać się tematu.

shivadog
shivadog

Postprzez nobie1973 » poniedziałek, 24 stycznia 2011, 20:44

Serdeczne podziękowania za reakcję.
nobie1973

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » poniedziałek, 24 stycznia 2011, 21:41

shivadog napisał(a):Ciach.
Proszę zachowywać poziom dyskusji i trzymać się tematu.

shivadog

neofita..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez T.Z.Kędzierski » wtorek, 25 stycznia 2011, 12:28

SKYRAIDER napisał(a):Witam Kolegów,
Myślę że mogę się na ten temat wypowiedzieć,
członkiem jestem już od dawna, ....
....A teraz pytania:
1. komu będą służyły składki wpłacane z terenu Polski przez modelarzy
2. na co będą wydawane zgromadzone składki
3. jakiemu celowi ma służyć założona organizacja

Marek Wierzchowski

Niestety należało by napisać członkiem byłem. Już swego czasu wyjaśnialiśmy tą kwestię. Stowarzyszenie pod nazwą IPMS Poland czy Polska w rejestrach sądowych nie istnieje. A powstajace stowarzyszenie IPMS Polska nie jest spatkobiercą IPMS Poland
Jednak bez wzgledu na tą przykrą okoliczność zapraszam do dyskusji, wszystkie trzy wyżej wymienione pytania są aktualnie roztrząsane na forum przez zdeklarowanych członków IPMS Polska, niestety na warunkach określonych w
http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=60
po wypełnieniu deklaracji członkowie powstającego stowarzyszania IPMS Polska dostają dostęp do starego forum IPMS Poland. (to nie mój pomysł) i tam prowadzą ożywioną dyskusje przed zbliżającym się walnym
Zapraszam
Kliknij zatem:
T.Z.Kędzierski

Postprzez hadzi » wtorek, 25 stycznia 2011, 16:37

IPMS z lat 90-tych został „zlikwidowany” już dawno, wyrejestrowano go z sądowego rejestru przed podjętą w 2005 próbą reaktywacji pod tą samą nazwą nowego stowarzyszenia. Musieliśmy mieć zgodę starego niedziałającego zarządu na przejęcie nazwy, co nie było takie proste.
IPMS Polska z 2005 nie był kontynuatorem tego założonego przez Pana Boratyńskiego.
W ten sposób członkostwo osób zarejestrowanych przed 2005 wygasło wraz z likwidacją tamtego IPMSu i wykreśleniem go z rejestru.
IPMS z 2005 nie został formalnie zarejestrowany i nie prowadził rejestracji członków, zrzucając to na lokalne koła IPMSu, które miały pełną swobodę co do wyboru własnej osobowości prawnej i statutowej – miały jedynie akceptować deklarację ze strony IPMS POLSKA

Aktualna inicjatywa może zostać uznana jako kontynuacja próby reaktywacji IPMSu z 2005 lub jeżeli koledzy Inicjatorzy wolą, jako nowa inicjatywa czerpiąca z tego co po próbie z roku 2005 powstało i pozostało.

T.Z.Kędzierski napisał(a):po wypełnieniu deklaracji członkowie powstającego stowarzyszania IPMS Polska dostają dostęp do starego forum IPMS Poland. (to nie mój pomysł) i tam prowadzą ożywioną dyskusje przed zbliżającym się walnym
Zapraszam

Propozycja padła od kolegów, którzy podjęli próbę reaktywacji IPMS POLSKA w 2005 i zarządzają stroną IPMS POLSKA jak i forum.
Ograniczenie dostępu tylko dla zdeklarowanych chętnych do działania w "nowym" IPMS POLSKA ma na celu odsunięcie od dyskusji osób nie zainteresowanych realnym działaniem na rzecz IPMS POLSKA.
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez T.Z.Kędzierski » środa, 26 stycznia 2011, 08:08

hadzi napisał(a):....Aktualna inicjatywa może zostać uznana jako kontynuacja próby reaktywacji IPMSu z 2005 lub jeżeli koledzy Inicjatorzy wolą, jako nowa inicjatywa ....

no comment - jako nowa
Kliknij zatem:
T.Z.Kędzierski

Postprzez waran » środa, 26 stycznia 2011, 09:02

Oczywiście jak nowa inicjatywa
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea