Wyłoniony Zarząd IPMS Polska/Poland będzie musiał podjąć decyzję co do swojej transparentności i sposobu legalnego gromadzenia składek płaconych przez członków i ewentualnej ich wielkości.
Tomek Hejmo napisał(a):I w tym momencie ja widzę całą sytuację w ten sposób, że ogłasza się Tomek na forach w tym tonie "Chłopaki, pojechaliśmy do Telford, było super, za rok chcielibyśmy jechać jeszcze raz, ale musimy być z IPMS Polska. Nie jest wymagane formalne stowarzyszenie, wystarczy kółko o odpowiedniej nazwie. Nie zakładamy nic formalnego, żeby pominąć koszty utrzymania. Zapraszamy każdego, za jednorazową opłatą (wynoszącą x zł) rejestracyjną każdy członek otrzyma legitymacje/plakietkę i smycz na klucze, dodatkowo może sobie zakupić kubek i pościel z logo IPMS Polska."
I jak to zadziała przez rok czy dwa, okrzepnie, to można myśleć nad przekształceniem tego w formalne stowarzyszenie z zarządem, księgowym i całą resztą.
Andrzej Godlewski napisał(a):Po piewrsze jeśli powoływana jest nowa organizacja to chętni do niej są automatycznie członkami założycielami, i to oni powinni zatwierdzić statut w głosowaniu jawnym lub tajnym zwykłą większością głosów.
Po drugie ,to co jest na stronie IPMS Swidnica jest tylko deklaracją powstania ,a gdzie statut,przecież powinien być przedstawiony na zebraniu założycielskim .
Andrzej Godlewski napisał(a):Poza tym pozbawianie kogoś członkowstwa po roku nie płacenia składek , to duża przesada .
Jak byście nie wiedzieli to najpierw zawiesza się kogoś w prawach członka a nie wyrzuca,dając tym samym możliwość wytłumaczenia się z tego.
Nie chce wyliczać kolejnych merytorycznych błędów myślę ,iż po przeczytaniu tekstu sami go poprawicie.
T.Z.Kędzierski napisał(a):wiesz lub czujesz jak to ugryźć, złóż deklarację i chodźmy razem...
T.Z.Kędzierski napisał(a):Nie wmawiajcie we mnie że nikt z Was nie wie co to jest IPMS, do czego służy i dotyczy to zwłaszcza modelarzy z jakim takim stażem w tej dłubaninie.
T.Z.Kędzierski napisał(a):Ale jak zwykle w naszym piekiełku bywa, każdy musi głośno zaznaczyć, że zabawa go nie interesuje. Od
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości