KUBUŚ 1/72 - TORO MODEL

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Moderator: xenomorph

Re: KUBUŚ 1/72 - TORO MODEL

Postprzez Patterson » wtorek, 1 lutego 2011, 22:21

skala72 napisał(a):
Patterson napisał(a):Dobrze, że liczba żaluzji się zgadza

No to chyba dobrze? Czy się mylę?

No jak najbardziej. :->
Patterson

rpm2

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 1 lutego 2011, 22:24

tak wyjątkowo i dla odmiany ja tylko malowałem.

jakiej to jest wielkości? nie wiem nie wiem, nie powiem panu, nie wiem. nie zmierzę dokładnie, bo model jest gdzieś w okolicach norymbergi. bardzo mały nie jest, ale nie przychodzi mi do głowy nic, co mogło by dać pojęcie o gabarytach.
model pomalowany, owszem, jakoś tak.. ale jak mówiłem, na dopieszczenie czasu przesadnie nie miałem. choćby to, że mimo iż wziąłem poprawkę na wielkośc, model i tak wyszedł mi ciemniejszy niż chciałem.
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez skala72 » środa, 2 lutego 2011, 08:58

tankmania napisał(a):
Patterson napisał(a):Dobrze, że liczba żaluzji się zgadza, bo zaraz wybuchłaby nowa krucjata :P

Wybuchłaby? Już powinna być kłóda bo jak zaraz Masstab-28i1/3cala wpadnie...

Powiem tam, Ja biorę pod uwagę, każdą uwagę o błędzie, których w modelarstwie trzeba uniknąć jak ognia bo wychodzi się na totalnego ignoranta, tym bardziej, że ten model istnieje i jest z czym go porównać, nie jest to model z klasy SF. Nie będę go oceniał i pokazywał błędy czy tez babole, to zrobi rynek. Nie mój cyrk, nie moje małpy. Co do malowania Kamilu, to sam wiesz, nie ma tłumaczenia, że miałem tylko dzień, albo się roni, albo i nie, a o modelu zapewne wiedziałeś dobrze i były dwa poprzednie, więc powinieneś wiedzieć jak wygląda kamo na Kubusiu obudzony o 4 rano.
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 2 lutego 2011, 09:35

skala72 napisał(a):więc powinieneś wiedzieć jak wygląda kamo na Kubusiu obudzony o 4 rano

obudzony o czwartej rano wiem tylko tyle, że tego, kto budzi trzeba zabić.
a co do kamuflażu. pomijajac fakt, że wypacykowałem w życiu już 4 kubusie, więc z grubsza pamiętam cechy charakterystyczne schematu malowania, to tym razem nie miałem czasu na poprawki. tym bardziej z drzącym sercem czekam na wynik twoich blisko dwuletnich badań w temacie
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez skala72 » środa, 2 lutego 2011, 09:43

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):
skala72 napisał(a):więc powinieneś wiedzieć jak wygląda kamo na Kubusiu obudzony o 4 rano

obudzony o czwartej rano wiem tylko tyle, że tego, kto budzi trzeba zabić.
a co do kamuflażu. pomijajac fakt, że wypacykowałem w życiu już 4 kubusie, więc z grubsza pamiętam cechy charakterystyczne schematu malowania, to tym razem nie miałem czasu na poprawki. tym bardziej z drzącym sercem czekam na wynik twoich blisko dwuletnich badań w temacie

Nie mam zamiaru, sam popatrz, gdzie są babole, albo i nie. Przecież jest tyle dokumentacji (np. maaaasaaa zdjęć), a ty jesteś takim przecież modelarzem, że nawet w gazetach pokazują twoje modeliki, ciekawe kiedy Kubusia zapodadzą :twisted:
Dobrze, że tym razem żaluzje się zgadają i jak to p. Gomela napisał ciśnienie w kółkach, to jest na "+".
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 2 lutego 2011, 09:57

skala72 napisał(a):sam popatrz, gdzie są babole

wskaż, proszę
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez subgrafik » środa, 2 lutego 2011, 09:57

tym bardziej z drzącym sercem czekam na wynik twoich blisko dwuletnich badań w temacie

OT w temacie:
Duke Nukem Forever wychodzi podobno w maju

a ja podobnie jak miliony graczy i kamil czekam na to cudo ze stajni skali72.

P
You need nothing to be happy. You need something to be sad.
~ Mooji.
subgrafik

Postprzez skala72 » środa, 2 lutego 2011, 10:11

subgrafik napisał(a):OT w temacie:
Duke Nukem Forever wychodzi podobno w maju

W zestawie z nowym kompem czy też trzeba będzie dołożyć z tysia na "waloryzację" kompa? :lol:

subgrafik napisał(a):a ja podobnie jak miliony graczy i kamil czekam na to cudo ze stajni skali72.

Bez przesady, nie takie znowu cudo, ale będzie to wiernie odwzorowany model i jedyny model "KUBUSIA" w skali 1/72.
PS. czy ktoś ma lub widział w sprzedaży plastikowy model "Brzydala" zwanego "Kubusiem" z Aerodromu? Bardzo bym chciał posiadać go w swojej kolekcji. Wbrew pozorom, jest on nawet całkiem "dobrze" zrobiony jak na tamte czasy (ponad 20 lat temu), pomimo braku dokumentacji i znikomej ilości zdjęć :D

Obrazek

In-Box
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 2 lutego 2011, 10:21

skala72 napisał(a):ale będzie to wiernie odwzorowany model i jedyny model "KUBUSIA" w skali 1/72.

jedyny? myślisz ze ToRo wycofa z rynku swój produkt bo pojawi się twój?
dobre!
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Mac Eyka » środa, 2 lutego 2011, 10:23

Adamie zniesmaczyłeś mnie swoim atakiem.

skala72 napisał(a):Nie będę go oceniał i pokazywał błędy czy tez babole

A 7 postów wcześniej:

skala72 napisał(a):Te dwa boki różnią się, na jednym - prawym, wygląda jak by były wypiłowane wgłębienia, a na drugim - lewym, widać spawy. Czy to fata mrugana?

skala72 napisał(a):Nie mój cyrk, nie moje małpy.

Ale twoja konkurencja rynkowa.

skala72 napisał(a):ale będzie to wiernie odwzorowany model i jedyny model "KUBUSIA" w skali 1/72.

A tego zdania to już całkowicie nie rozumiem w odniesieniu do tematu tego wątku.
Skąd ten samozachwyt.
Ostatnio edytowano środa, 2 lutego 2011, 10:27 przez Mac Eyka, łącznie edytowano 1 raz
Z pozdrowieniami Samozwańczy Prezes Gildii Kręcących się Śmigiełek Maciek Poniatowski

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mac Eyka

Zimna Wojna 2

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 2 lutego 2011, 10:26

Mac Eyka napisał(a):Ale twoja konkurencja rynkowa.

..która zamiast opowiadac o tym jakich to cudów nie wyprodukuje, bez zbędnego gadania zaprezentowała gotowy produkt.
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Tomasz Dzieciątkowski » środa, 2 lutego 2011, 10:27

skala72 napisał(a):Bez przesady, nie takie znowu cudo, ale będzie to wiernie odwzorowany model i jedyny model "KUBUSIA" w skali 1/72.

Czekamy - zapowiadałeś ten model na grudzień 2010. Mamy już luty a o modelu ani widu, ani słychu.
Poza tym znamiona megalomanii ma stwierdzenie "jedyny model "Kubusia" w skali 1/72", skoro nie miałeś w rękach i nie zwymiarowałeś osobiście zestawów konkurencji. Ocena na podstawie zdjęć, jak się przekonałeś, to bardzo śliska sprawa...
If on my journey, should I encounter God, God will be cut...
Tomasz Dzieciątkowski

Postprzez skala72 » środa, 2 lutego 2011, 10:28

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):

jedyny? myślisz ze ToRo wycofa z rynku swój produkt bo pojawi się twój? dobre!

Hmm, a tego to ja nie wiem, jak już pisałem, nie moje małpy, nie mój cyrk. Niech robią jak najwięcej.
Wracając do tego co pisałem wcześnie, może Ty widziałeś.słyszałeś, gdzieś model KUBUSIA z Aerodromu?
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 2 lutego 2011, 10:29

nie, bo nie szukałem. nie interesuje mnie. nie jestem zbieraczem pudełek
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez skala72 » środa, 2 lutego 2011, 10:54

Mac Eyka napisał(a):Adamie zniesmaczyłeś mnie swoim atakiem.
skala72 napisał(a):Te dwa boki różnią się, na jednym - prawym, wygląda jak by były wypiłowane wgłębienia, a na drugim - lewym, widać spawy. Czy to fata mrugana?

Na zdjęciu wygląda jak by było do wewnątrz, dopiero jak "ostro" się przyjrzałem, to zobaczyłem wypukłość.

Mac Eyka napisał(a):Ale twoja konkurencja rynkowa.

Bobrze, że mamy takie czasy i chwała że pojawiła się konkurencja. Bardzo się ucieszyłem.

Mac Eyka napisał(a):Skąd ten samozachwyt.

Przepraszam, że tak to odebrałeś. Jadę na samokrytyce inaczej model by się już dawno pojawił, tym bardziej, że byłby to pierwszy w tej skali.

PS. przepraszam, ze taki bałagan w tej odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - in-boxy, nowości, opinie