levee napisał(a):siara1939 napisał(a):levee napisał(a):Niesamowity model.
(...)-opony czym zostały potraktowane/podmalowane?
(...)Ad 1. Niczym. Opony sa gumowe, wiec te tylko wyszlifowalem na plachcie materialu.
siara1939 napisał(a):Dokladnie- opony wystarczylo przetrzec po obwodzie papierem sciernym, a boki energicznie przeszlifowac na skrawku materialu.
przemekgksw3 napisał(a):Patrząc na zdjęcia zastanowiła mnie jedna rzecz- klamka.
Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działaale mam wrażenie że porusza się w dół, tak jak poprowadzone jest to przetłoczenie, jeśli tak to można by zaznaczyć tam przetarcie, widać że jest mocno wyeksploatowany więc z pewnością by się tak stało, o ile zasada jej działania jest taka jak myślę
![]()
Ot takie moje przemyślenia

donalyah00 napisał(a):Widzę, że jednak używasz WEM-ów?![]()
Piękna robota, ale jedno mnie trochę nie przekonuje. Chodzi mi o imitację obszycia kanapy. Wcześniej odrobinę mi nie pasowało, zaś na dzisiejszych fotkach wydaje mi się trochę przeskalowanym. Jakoś nieodparcie myślę o tym jak o kawałku odzieży, a nie jak o materiale w skali. Może nie jest jeszcze za późno na zmianę? Może kawałek koszuli bawełnianej byłby ciekawszy?
Macio4ever napisał(a):I znaczek i lampy, cały przód/tył wyszedł jak dla mnie bardzo realistycznie. Jest szansa na obejrzenie na żywo np w Bytomiu?
Fred-k2 napisał(a):Bardzo ładnie, przedni znaczek będzie w tym miejscu czy będzie np. obwieszony z zaznaczonym śladem po oryginalnym miejscu? Mam na myśli jakieś przebarwienie czy coś.

siara1939 napisał(a):Umiescilem na tym panelu tez napis kreda- VW Samba `67 Left- niby, ze ze szrotu czesc kupiona,

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości