Kuba P. napisał(a):Jarek, jak tam Twój Junkers 88 G? Kiedyś o nim pisaliśmy, miałeś plan na konkretną maszynę, G-7 zdaje się. Jak tam Junkers? Mam jednego G-6 rozpoczętego i chętnie o nim pogadam, podzielę się wrażeniami.
Jesli juz pytasz - ja mam ze cztery nie zaczete, ponadto jednego kiedys na szybkiego rozgrzebalem i lezy. A lezy dlatego, ze akurat podejscie do tego zestawu "na szybkiego" to blad, ktory na mnie zemscil sie przedwczesnym zniecheceniem, gdyz juz podczas budowy doszedlem do wniosku, iz najchetniej wykonalbym go zupelnie inaczej. Wlasnie dlatego pozwolilem sobie wczesniej na refleksje (w zadnym wypadku nie miala to byc adresowana do Ciebie zlosliwosc), ze "droga jest celem". Ale dla mnie Junkers 88 G stanowi nadal otwarty i niezwykle ciekawy temat do dyskusji. Z mojej strony dosyc OT.
Rowniez omawiany w tym watku Heinkel spoczywa w otchlaniach mojego magazynu, ale na jego temat wiem zbyt malo, by podjac budowe. Dlatego tez, jesli nawet odniosles inne wrazenie, sledze ten temat z uwaga.